Gemeente Breda

Het college stemt in met Structuurvisie Driesprong

In het westen van de wijk Driesprong komt een park met daaromheen woningen.

In het hart van de Driesprong wordt een plein voorgesteld. En de bedrijven aan de oostkant van de Driesprong gaan vanaf 2012 langzamerhand plaatsmaken voor woningen. Dat zijn enkele punten uit de Structuurvisie Driesprong die het college heeft vastgesteld.

In de Structuurvisie is het westelijk deel van de Driesprong aangewezen als wijkontwikkelingsgebied. Minimaal 25% en maximaal 60% moet bereikbare nieuwbouw zijn. Verder stelt het college voor met geluidswalwoningen eventuele geluidsoverlast van het spoor tegen te houden. Dat zijn woningen, waarvan de voorkant georiënteerd is op de wijk en met een `dove' achterkant.

Naast de nieuwe, stedelijke structuur van de Driesprong, maakt de Structuurvisie ook maatschappelijke keuzes. Een gedifferentieerde bevolkingsopbouw staat voorop, met voormalige én nieuwe Driesprong bewoners. De Driesprong biedt ook ruimte voor een appartementencomplex met zorgvoorzieningen voor zowel Nederlandse als Molukse ouderen. De sloop en herstructurering van de Texelstraat en de Vlielandstraat vindt plaats vanaf voorjaar 2008. Dan wordt ook de Molukse wijk gerenoveerd.

De gemeente ontwikkelde de Structuurvisie Driesprong samen met WonenBreburg. Via ondermeer huiskamergesprekken, workshops, een inloopavond en een excursie naar voorbeeldprojecten zijn de huidige bewoners en omwonenden betrokken.

De Structuurvisie Driesprong vormt de basis voor nieuwbouwplannen in de wijk. Dat betekent dat als projectontwikkelaars of woningcorporaties plannen hebben, de gemeente beoordeelt of de plannen binnen de Structuurvisie Driesprong vallen.

Op 24 januari legt het college de Structuurvisie Driesprong voor aan de commissie bouwen en wonen. Als de commissie in hoofdlijnen met de visie instemt, dan biedt het college de visie voor consultatie aan.

Breda, 16 januari 2008