Gemeente Halderberge


Halderberge sluit zich aan bij Veiligheidshuis Bergen op Zoom (14 januari
2008)

Het college van de gemeente Halderberge heeft besloten dat de gemeente zich m.i.v. 2008 aansluit bij het Veiligheidshuis te Bergen op Zoom.

Het Veiligheidshuis is een samenwerkingsverband tussen verschillende instanties zoals buro Halt, Jeugdzorg, Novadic-Kentron, het Openbaar Ministerie, Politie, Raad van Kinderbescherming, Slachtofferhulp, Reclassering, Stichting de Zuid-Wester en inmiddels alle gemeenten binnen de regio.

Deze instanties richten zich op crimineel gedrag, overlast, en de slachtoffers hiervan. Informatie voor een effectiever en sneller ingrijpen wordt direct uitgewisseld binnen deze vorm van samenwerking. Ook de gemeentelijke preventieve taken hebben aansluiting in de aanpak van het veiligheidshuis. De essentie van dit systeem is de gelijktijdigheid van het ondernemen van acties op risico- en probleemgedrag. Ook worden slachtoffers direct benaderd.

Binnen het district Bergen op Zoom is het Veiligheidshuis vanaf 1 november 2006 actief. Sinds februari 2007 werkt men via het Hulpverlenings Casus Overleg (HCO). Binnen dit overleg komt vooral de gemeentelijke verantwoordelijkheid (preventie en nazorg) in de justitiële keten tot zijn recht.

Binnen de gemeentelijke organisatie komt er een aanspreekpunt. Voor de gemeente Halderberge is dit de ambtenaar openbare orde- en veiligheid.

Een aantal doelstellingen van het Veiligheidshuis:


· het voorkomen van eerste delicten en terugdringen van herhalingen
· het verlenen van passende zorg aan het slachtoffer
· het zijn van een betrouwbaar informatieknooppunt voor de partners die zich bezig houden met veiligheid
· het verlenen van nazorg

· verhogen van kwaliteit door directe afstemming en gelijktijdig optreden

· vroegtijdige, snelle en consequente aanpak van crimineel- of risicogedrag.

Het Veiligheidshuis richt zich met name op de groep bewoners tussen de 0 en 23 jaar en de bekende veelplegers binnen de regio. Het Veiligheidshuis is gevestigd te Bergen op Zoom aan de Peter Vineloolaan 12-16 en is telefonisch te bereiken onder nummer
0164-272000.
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 15/01/2008