Vereniging FME-CWM

Ziekteverzuim technologische industrie bereikt laagterecord in 2007

FME-arbobeleid werpt vruchten af

Zoetermeer, 16 januari 2008 Het arbobeleid binnen de technologische industrie begint vruchten af te werpen. Dit blijkt uit de Benchmark Arbo en Verzuim 2007 onder FME-lidbedrijven. Met een ziekteverzuimpercentage van 4,1% heeft de sector een historisch laagterecord bereikt; in 2006 was dit percentage nog 4,8%. Het huidige verzuim in de technologische industrie ligt rond het landelijk gemiddelde. Dit terwijl de productieomvang in 2007 een hoogterecord bereikte.

De technologische industrie heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden als gevolg van de nieuwe arbowetgeving per 1 januari 2007. De ingezette lijn van sectorspecifieke maatregelen waarbij werkgevers en werknemers ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben blijkt succesvol en zal worden voortgezet.

In 2008 zal de sector actief inzetten op de verdere invulling van de sectorspecifieke Arbocatalogus 5x beter, werken is gezond! Via de CAO Metalektro is hiervoor 1 miljoen Euro per jaar beschikbaar gesteld.

Aan de FME-Benchmark deden 239 FME-lidbedrijven met 29.000 werknemers mee.