Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente verstuurt brief over gebruik containers op industrieterrein De Haansberg

De gemeente heeft naar alle adressen op industrieterrein De Haansberg een brief gestuurd over het gebruik van grote containers, zoals zeecontainers, met een (semi)permanente functie op industrieterrein De Haansberg. Tijdens een controle heeft de gemeente geconstateerd dat er op het industrieterrein diverse grote containers zijn geplaatst waarvoor geen vergunning is aangevraagd. In veel gevallen is het plaatsen van een container niet toegestaan.

Het college is van plan op te gaan treden tegen de bedrijven die zonder vergunning een zeecontainer hebben geplaatst. Met de brief wil het college alle ondernemers bereiken die een container hebben geplaatst óf van plan zijn dit binnenkort te doen.

Veelgestelde vragen over de brief van de gemeente

Ik heb geen container op mijn terrein staan. Waarom krijg ik dan een brief?

Met de brief wil de gemeente alle bedrijven informeren over de regels die gelden voor het plaatsen van grote containers met een (semi) permanente functie op industrieterrein De Haansberg. Dit om te voorkomen dat er een wildgroei aan containers ontstaat.

Gelden de regels ook voor andere containers, zoals bijvoorbeeld afvalcontainers?

Nee, de regels gelden alleen voor grote containers met een (semi) permanente functie.

Is het mogelijk een vergunning aan te vragen voor een grote container?

De mogelijkheden voor het plaatsen van een container zijn beperkt. U kunt altijd een schriftelijk verzoek indienen bij de gemeente.

Gelden deze regels ook voor andere industrieterreinen in de gemeente?

De regels gelden in principe voor alle grote containers met een (semi) permanente functie in de gemeente.