Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
---
Apeldoorn - Licht gewond na aanrijding Een 40-jarige automobiliste uit Apeldoorn is dinsdag 15 januari bij een verkeersongeval op de Laan van Zevenhuizen in haar woonplaats licht gewond geraakt bij een aanrijding.

Een 42-jarige man uit Deventer reed omstreeks 13.00 uur met zijn taxi over de Laan van Zevenhuizen in de richting van de Sleutelbloemstraat en zag plotseling dat de Apeldoornse met haar auto stilstond op de rijbaan. De taxichauffeur remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw uit Apeldoorn is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ze mocht na behandeling weer naar huis.


---
Apeldoorn - Fietsendief aangehouden Een 22-jarige inwoner van Ugchelen is in de nacht van dinsdag op woensdag 16 januari aangehouden voor diefstal van een fiets.

Bij de politie kwam omstreeks 00.50 uur de melding binnen dat een persoon in een fietsenstalling aan de Laan van de Mensenrechten aan het rommelen was met fietsen. Via een bewakingscamera werd gezien dat een man een fiets pakte en hierop wegreed. De man werd korte tijd later - op een voor hem te kleine- damesfiets aangetroffen op de 1e Wormenseweg, waar hij werd aangehouden. De politie heeft de damesfiets van het merk Limit in beslaggenomen en wil graag in contact komen met de rechtmatige eigenaar. Deze wordt verzocht contact op te nemen via 0900 - 8844. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
Uddel - Inbraak in vakantiewoning In een vakantiewoning aan de Hennepstede in Uddel is dinsdag 15 januari tussen 06.30 uur en 10.15 uur ingebroken.

Om in de woning te komen hebben de daders een raam geforceerd. De woning werd doorzocht en de daders hebben vervolgens een satelliettuner weggenomen.


---
Apeldoorn - Diefstal koper uit sloopwoningen Uit een vijftal sloopwoningen aan de Flamingoweg en de Ravenweg in Apeldoorn is tussen maandag 14 januari 16.00 uur en dinsdag 15 januari 09.00 uur koper weggenomen.

De daders hebben ramen van de dichtgetimmerde woningen opengebroken en vervolgens koperen leidingen en kranen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.


---
Apeldoorn - Poging afpersing Een 13-jarige jongen uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van afpersing. De jongen heeft echter geen geld afgegeven.

De jongen liep maandag 14 januari omstreeks 07.30 uur over het voetpad van de Gentiaanstraat in de richting van de Gentiaanschool. Hier kwam een jongeman naar hem toe die hem een mes op de keel zette en om geld vroeg. Toen de jongen aangaf dat hij geen geld had, kreeg hij een klap in zijn buik. Nadat de dader het slachtoffer een tweede keer om geld vroeg en de jongen wederom aangaf dat hij dat niet had, gaf de dader hem een klap op zijn kaak. Hierna vertrok de dader, een blanke jongeman van boven de 18 jaar, met een lengte van ongeveer 1.90m, die een zwarte jas, een jeans en zwarte sportschoenen droeg op zijn fiets.


---
Apeldoorn - Eigenaar invalidenvoertuig gezocht De politie is op zoek naar de eigenaar van een driewielig invalidenvoertuig. Dit voertuig is betrokken geweest bij een aanrijding op de kruising van de Kerkallee en de Dorpsstraat in Beekbergen op zaterdag 22 december 2007.

Een inwoner van Deventer parkeerde zaterdag 22 december omstreeks 12.15 uur zijn auto onbeschadigd aan de linkerzijde van de Kerkallee en zag even later dat een man met een invalidenvoertuig tegen zijn auto reed. De eigenaar van de auto riep de bestuurder van het invalidenvoertuig aan, maar deze reed weg in de richting van de Dorpsstraat. Het opgenomen kenteken leverde onvoldoende informatie op. Omdat de personenauto beschadigd is geraakt, hoopt de eigenaar via de media in contact te komen met de bestuurder van het invalidenvoertuig om de zaak netjes af te handelen. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900 - 8844.