Alphen aan den Rijn

Districtsbureau Alphen aan den Rijn als beste beoordeeld tijdens internationale bezoekersweek.

Het districtsbureau Alphen aan den Rijn heeft in oktober 2007 deelgenomen aan de Politie Bezoekersweek georganiseerd door Altus Global Alliance**. Wereldwijd werden er 820 politiebureaus bezocht en beoordeeld. In Nederland deden 7 politiebureaus mee, waarvan het districtsbureau Alphen aan den Rijn uiteindelijk de hoogste score heeft behaald, namelijk 83.11 punten.

Resultaten

Bezoekers die tijdens de Politie Bezoekersweek een deelnemend politiebureau bezochten kregen allen dezelfde vragenlijst. Aan de bezoekers werd gevraagd om een cijfer te geven voor diverse categorieën zoals ontvangst publiek, materiële staat van het bureau, gelijke behandeling bezoekers, transparantie en toezicht en omstandigheden cellencomplex.

Tabel 1

Categorie

Alpen-Ridderveld

Gemiddelde Nederland

Ontvangst van het publiek

75

78,29

Materiële staat van het bureau

93,33

86,10

Gelijke behandeling van bezoekers

86,66

75,75

Transparantie en toezicht

63,33

63,81

Omstandigheden cellencomplex

88,33

77,31

Alphen Ridderveld behaalde op drie van deze categorieën de hoogste score van Nederland. Voor de gelijke behandeling bezoekers, materiële staat van het bureau en omstandigheden cellencomplex (zie tabel 1). De districtschef Jaco van Hoorn ontving op woensdag 16 januari van Altus voor deze resultaten een certificaat. De dictrictschef gaf aan: "Het certificaat is een erkenning van onze inzet om iedereen, van welke ras, geslacht, leeftijd dan ook, een goede service te verlenen op het gebied van politiezaken. Ik beschouw het als een groot compliment voor alle politiemedewerkers in mijn district".

Inzicht in dienstverlening

De Politie Bezoekersweek wordt georganiseerd door Altus Global Alliance* en wordt georganiseerd om wereldwijd de relatie tussen burgers en politie te verbeteren. De politie krijgt inzicht in de mening van de burgers en kan daar haar dienstverlening op aanpassen. Altus bezocht in Nederland tijdens de Politie Bezoekersweek zeven politiebureaus. Wereldwijd deden er 22 landen mee waar zo'n 820 politiebureaus bezocht werden. De politiebureaus zijn door tenminste 3525 personen bezocht en beoordeeld.

**Altus is een internationaal samenwerkingsverband die vanuit een multicultureel perspectief werkt aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Altus wil met initiatieven zoals de Politie Bezoekersweek een grotere rol voor de samenleving creëren bij het verbeteren van het rechtsysteem. Voor meer informatie zie www.altus.org.