ABVAKABO FNV

Breng uw stem uit over het eindbod cao UMC

Vanaf half november hebben we stevig onderhandeld over een nieuwe cao voor de UMC's. De onderhandelingen zijn echter gestrand op een eindbod van de werkgever dat ABVAKABO FNV op meerdere punten onvoldoende vindt. Graag horen we uw mening hierover. Vindt u het resultaat goed genoeg, of gaan we actie voeren voor beter?

Resultaat onvoldoende

Wij hebben dit eindbod bestudeerd met onze kaderleden en hebben geconcludeerd dat het onvoldoende is om er een onderhandelaarsakkoord van te maken. Wat ons betreft, schiet het in ieder geval op twee belangrijke punten tekort, namelijk op het punt van de loonontwikkeling en dat van het leeftijdsbewust personeelsbeleid.
* Loonontwikkeling
De vakbonden hebben ingezet op een loonsverbetering van 3,5% per jaar per 1 januari 2008 en een verbetering van de eindejaarsuitkering. De totale loonsverbetering van 10,05% in 3 jaar klinkt weliswaar niet slecht. Doordat de ingangsdata relatief laat in het jaar liggen is de loonsverhoging effectief een stuk lager. Bovendien is er geen opbouwsysteem van de eindejaarsuitkering gerealiseerd. Dat wil zeggen dat als je uit dienst gaat per 1 juli, je niet de helft van je opgebouwde EJU uitbetaald krijgt. Wij vinden dit niet rechtvaardig.
* Levensfasebewust personeelsbeleid
Het levensfasebewust personeelsbeleid is een goede aanzet tot een nieuw systeem waarmee je zelf vorm kan geven aan scholing en ontwikkeling en aan de combinatie werk/privé. Wij vinden dat er een betere uitwerking moet komen. Wij vinden dat werknemers zoveel mogelijk vrijheid moeten krijgen over het gebruik van het persoonlijke budget. Daarnaast moet je de mogelijkheid hebben een deel ervan mee te nemen naar een andere werkgever. Ook moet helder zijn dat bestaande scholingsfaciliteiten hierdoor niet achteruit gaan. Daarvoor zijn nu nog te weinig waarborgen, vinden we. Leest u onze nieuwsbrief van 16 januari voor de volledige uitleg. In de bijlagen leest u alles over de inhoud van het eindbod en over de details van het levensfasebewust personeelsbeleid. Kom naar de bijeenkomsten en breng uw stem uit We nodigen u van harte uit om naar een van de onderstaande bijeenkomsten in de huizen te komen. We zullen daar uitgebreid over het onderhandelingsresultaat spreken.
U kunt vanaf vandaag tot 15 februari via deze site uw stem uitbrengen over het resultaat.

* UMC St Radboud, wo 23 januari om 16.00 uur, Lammerszaal, Studiecentrum Medische Wetenschappen (voormalige pré-kliniek), route 86

* azM, do 24 januari om 12.00 uur, Greepzaal op niveau 4
*UMC Groningen, ma 28 januari, 12.00 uur, Onderwijscentrum, lokaal 9

* LUMC, di 29 januari, 16.00 uur, Collegezaal 4
* VUmc, ma 4 februari, 12.00 uur, Collegezaal De Maas
* AMC, ma 4 februari, 16.00 uurCollegezaal 4
* Erasmus MC, di 5 februari, 12.00 uur, Centrum locatie, auditorium
* UMC Utrecht, wo 13 februari, 16.00 uur, Vergadercentrum, zaal 3, (ruimtenummer M 01.106) locatie AZU

Ga naar het stemformulier
16-01-2008, Universitair medische centra | Meer over: umc, zorg |