Siemens

Persbericht

Den Haag, woensdag 16 januari 2008

Siemens introduceert alles-in-één communicatieoplossing voor het MKB

Contact houden met klanten en collegas is voor veel midden- en kleinbedrijven niet eenvoudig. Veel bedrijven kennen variabele werktijden waarbij medewerkers thuis werken of onderweg zijn. Slechte bereikbaarheid als gevolg van een lappendeken aan mobiele en vaste communicatiemiddelen leidt tot ergernis bij klanten en collegas. Bedrijven missen kansen op nieuwe opdrachten en het kost veel tijd om de juiste mensen te bereiken. De nieuwe communicatieoplossing HiPath OpenOffice ME van Siemens Enterprise Communications biedt uitkomst. De ondernemer beheert al zijn telecomverkeer via PCs op de werkplek en één kleine server.

Bedrijven met 20 tot 150 medewerkers kunnen met het nieuwe systeem HiPath OpenOffice ME al het in- en uitgaande telecomverkeer efficiënt beheren, zowel van vaste als mobiele telefoons. De medewerker ziet op zijn PC-scherm wie hem belt, of heeft gebeld, waarna de achtergelaten boodschap is af te spelen via de PC. Het systeem rangschikt ook ontvangen faxberichten op de PC.

HiPath OpenOffice ME is naadloos geïntegreerd in Microsoft Outlook. Met een muisklik belt het systeem nummers uit het adresbook van Outlook, en zelfs nummers die met de muis zijn geselecteerd uit tekstdocumenten of websites. Ook het opzetten van een telefonische vergadering met maximaal acht deelnemers is eenvoudig. De gebruiker sleept de namen van de deelnemers naar een venster en de vergadering kan beginnen, of ingesteld worden op een later tijdstip. Omdat de gesprekken via het eigen systeem lopen bespaart de ondernemer de kosten voor het houden van een vergadering via een telecombedrijf. Door de integratie in Microsoft Outlook is ook informatie over de aanwezigheid uit de Outlook agenda op te vragen en gebruiken om de voorkeursinstellingen te wijzigen voor de routering van oproepen en voicemailbegroetingen.

De speciale mobiliteitsfuncties zijn speciaal ontwikkeld voor het bedrijf van vandaag. Ongeacht of iemand op kantoor, onderweg of thuis aan het werk is, kan worden aangegeven wat de aanwezigheidsstatus is. Bijvoorbeeld tot wanneer iemand in bespreking of buiten de deur is. Ook vakanties kunnen eenvoudig worden ingegeven. De beller krijgt dit vervolgens in het Nederlands te horen van het systeem. Dit voorkomt tijdrovende belrondes langs secretariaten en collegas. Ook de aanwezigheidsstatus van collegas is snel in één scherm te zien. De aanwezigheidsstatus is ook op afstand te wijzigen in een gesproken menu via een (mobiele) telefoon.

Uit pilots met verschillende bedrijven bleek dat de de productiviteit aanzienlijk werd verhoogd, medewerkers en klanten tevredener waren, de omzetkansen waren verbeterd en de bedrijfskosten waren gedaald. De oplossing biedt een opvallende return on investment voor een aantrekkelijke prijs. Afhankelijk van de gekozen opties tussen de 200 en 300 euro per gebruiker, terug te verdienen in 1 jaar. Het systeem is makkelijk te installeren in een paar uur, zonder bijkomende servers, applicaties of accessoires. Alles zit in één kleine server die door zijn geringe afmetingen makkelijk is in te bouwen.

Op de HiPath OpenOffice ME kunnen draadloze HiPath-accespoints aangesloten worden en bij grotere WLAN-installaties de HiPath Wireless C20 Controller. Zo kunnen ondernemingen zelf bepalen of ze voor hun spraak- en dataverkeer vaste of draadloze netwerkverbindingen willen hebben.

Voor fotos en meer informatie : http://www.siemens.be/openoffice/en

Siemens Enterprise Communications is een van s werelds toonaangevende leveranciers van open communicatieoplossingen voor bedrijven van allerlei formaat, waardoor bedrijfsprocessen productiever, sneller en veiliger worden met om het even welk toestel of netwerk en met om het even welke IT-infrastructuur. Het bedrijf is een dochteronderneming die volledig in handen is van Siemens AG, wereldwijd over meer dan 15.000 medewerkers beschikt, en haar hoofdkantoor in München (Duitsland) heeft. Meer informatie over Siemens Enterprise Communications vindt u op http://www.siemens.com/enterprise

Noot voor de redactie,