Siemens

Persbericht

Den Haag, woensdag 16 januari 2008

HiPath OpenOffice ME garandeert optimale bereikbaarheid

Siemens introduceert alles-in-één communicatieoplossing voor het MKB

Contact houden met klanten en collegas in de snel veranderende en mobiele wereld van vandaag: het kan midden- en kleinbedrijven heel wat kosten. Ook kan een inefficiënt communicatiesysteem leiden tot tijdverlies, gemiste kansen en ergernis bij klanten en medewerkers. Siemens Enterprise Communications helpt het midden- en kleinbedrijf (MKB) om deze problemen op te lossen. Met de HiPath OpenOffice ME introduceert Siemens dé geïntegreerde communicatieoplossing voor het MKB.

HiPath OpenOffice ME is de perfecte oplossing voor bedrijven met 20 tot 150 medewerkers, die op zoek zijn naar veelzijdige applicaties, aanwezigheids- en mobiliteitsopties en een communicatiesysteem, dat met één server werkt. Uit pilots met verschillende bedrijven bleek dat de de productiviteit aanzienlijk werd verhoogd, medewerkers en klanten tevredener waren, de omzetkansen waren verbeterd en de bedrijfskosten waren gedaald. De oplossing biedt niet alleen een opvallende Return on Investment voor een aantrekkelijke prijs; ze is ook makkelijk te installeren in een paar uur, zonder bijkomende servers, applicaties of accessoires.

Een opvallend aspect aan de HiPath OpenOffice ME is de zogeheten appliance-architectuur: alle voorgeconfigureerde toepassingen worden geleverd in één hardware-platform dat makkelijk kan worden geïnstalleerd en dat perfect aansluit bij de behoeften van het MKB-segment. Bij elke gebruikerslicentie hoort het Siemens OpenScape Office pakket voor geïntegreerde communicatie. Dit speciaal voor het MKB ontwikkelde pakket biedt naast tal van functies ook informatie over de aanwezigheid van andere gebruikers. Bovendien kunnen op de HiPath OpenOffice ME draadloze HiPath-accespoints aangesloten worden en bij grotere WLAN-installaties de HiPath Wireless C20 Controller. Zo kunnen ondernemingen zelf bepalen of ze voor hun spraak- en dataverkeer vaste of draadloze netwerkverbindingen willen hebben.

Verder ingebouwde functies in HiPath OpenOffice ME zijn bijvoorbeeld conferentiebeheer volgens drag and drop principe, Microsoft Outlook plug-in, mobiliteit, oproepenlijst, postvak spraak- en faxberichten, virtuele persoonlijke assistent, live oproepopname, oproepmogelijkheid vanuit elke willekeurige toepassing.

Al deze krachtige features bieden het MKB heel wat meerwaarde. Zo kunnen gebruikers via de aanwezigheidsstatus makkelijk zien of collegas beschikbaar zijn voor een oproep of ad-hocteleconferentie. Ze kunnen door de integratie in Microsoft OutlookTM ook informatie over aanwezigheden uit de agenda opvragen en gebruiken om de voorkeursinstellingen te wijzigen voor de routering van oproepen en voicemailbegroetingen. En dankzij speciale mobiliteitsfuncties kunnen medewerkers van kleine ondernemingen HiPath OpenOffice ME altijd gebruiken, ongeacht of ze op kantoor, onderweg of thuis aan het werk zijn.

De HiPath OpenOffice ME is een strak geïntegreerde en geavanceerde communicatieoplossing voor het MKB, aldus Krithi Rao, Industry Analyst Enterprise Communications, ICT Frost & Sullivan. Met haar expertise en ervaring in HiPath spraakcommunicatie en in geïntegreerde communicatie via OpenScape heeft Siemens deze oplossing voor Unified Communications vanaf nul ontwikkeld. Rekening houdend met de belangen van het MKB en het specifieke kanaal voorzag Siemens ook eenvoudige leverings- en prijsstructuren. Een aanpak die aangeeft hoe ernstig zij deze markt als gereputeerde speler neemt.

HiPath OpenOffice ME weerspiegelt op diverse manieren de architectuurprincipes van Siemens Open Communications: bedrijfscommunicatie en samenwerking zijn ondergebracht in één enkel eenvoudig concept, zodat bedrijven hun communicatie veel vollediger en vlotter kunnen integreren in hun businessprocessen. De uitgebreide persoonsgerichte functies zijn makkelijk te hanteren en helpen gebruikers om in grotere mate productief, efficiënt en tevreden over hun werk te zijn. De oplossing werkt met mobiele toestellen en laat dus Fixed-Mobile Convergence toe. En ze is gebaseerd op open standaarden en een open IT-gerichte softwarebenadering van communicatie.

Bij de HiPath OpenOffice ME hanteerden we een nieuwe en open aanpak om aan de behoeften te voldoen van kleinere ondernemingen en hun specifieke kanalen, zegt Thomas Zimmermann, Chief Operating Officer, Siemens Enterprise Communications. We willen de Open Communications architectuur van Siemens in dit belangrijke marktsegment introduceren en de groei, de rentabiliteit en het bedrijfssucces van ondernemingen verder in de hand werken.

In Europa zal HiPath OpenOffice ME begin 2008 verkrijgbaar zijn, met een prijs tussen circa 200 EUR en 300 EUR per gebruiker, afhankelijk van de gekozen opties.

Voor fotos en meer informatie : http://www.siemens.be/openoffice/en

Siemens Enterprise Communications is een van s werelds toonaangevende leveranciers van open communicatieoplossingen voor bedrijven van allerlei formaat, waardoor bedrijfsprocessen productiever, sneller en veiliger worden met om het even welk toestel of netwerk en met om het even welke IT-infrastructuur. Het bedrijf is een dochteronderneming die volledig in handen is van Siemens AG, wereldwijd over meer dan 15.000 medewerkers beschikt, en haar hoofdkantoor in München (Duitsland) heeft. Meer informatie over Siemens Enterprise Communications vindt u op http://www.siemens.com/enterprise

Noot voor de redactie,