SP Tilburg


SP Tilburg: Super in Sint Anna slecht idee

16-01-2008 * Een vijfde supermarkt in het kleine Sint Anna lijkt niet zo'n best idee. "Er zijn voldoende winkels en de straten zijn al druk genoeg. Zonder eerst de bestaande verkeers- en parkeerproblematiek op te lossen kan de wijk geen lossende vrachtwagens en aan- en afrijdende klanten gebruiken", aldus SP raadslid Marjolein Buijssen die hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college stelt.

De huisjesmelker Verhagen, eigenaar van het pand waar de supermarkt zich zou willen vestigen, meent dat het bedrijf deze zomer al van start zou kunnen gaan. Buijssen: "Dat moeten we nog maar zien. De vraag is of het wel mag, een winkel op die plek. En vooral, het parkeerprobleem is niet zomaar opgelost door klanten te verwijzen naar een nabij gelegen rommelig bedrijventerreintje".

Ook het bevoorraden van de winkel stuit op problemen: "De straten zijn er bijzonder smal en vaak eenrichtingsverkeer. Een lossende vrachtwagen legt de halve wijk stil, dat kunnen we niet gebruiken", aldus Buijssen. Aan het college vraagt zij ook om het bedrijventerreintje waar Verhagen op doelt te onderzoeken. "De gemeente zou de parkeerdruk in Sint Anna oplossen, en misschien is dit daar wel een goede plek voor. Maar dan moet het wel voor de buurtbewoners zijn, niet voor klanten van een supermarkt".

www.tilburg.sp.nl