Gemeente Arnhem

Made in Bokaal 2007 voor veteraan Piet van Leeuwen (14-01-08) Piet van Leeuwen is de winnaar van de Made in Bokaal 2007. Bij de finale van De Gelderlander Nieuwsquiz, zondag 13 januari, ontving hij de bokaal uit handen van wethouder Rita Weeda. Van de in totaal 3.008 stemmen die het publiek heeft uitgebracht, kreeg veteraan Piet van Leeuwen er 1.279.

Piet van Leeuwen is de grote voorvechter van het informatiecentrum Slag om Arnhem, dat 12 september van het vorig jaar open is gegaan. De geboren en getogen Klarendaller, die als jongeman de Tweede Wereldoorlog in zijn stad heeft meegemaakt, zet zich in voor het behoud van de historische verwijzingen naar de oorlogsperiode. Hij doet dat vanuit grote menselijke betrokkenheid. Voor de vele bezoekers uit binnen- en buitenland geeft het informatiecentrum aan de voet van de John Frostbrug een beknopt, maar indringend overzicht van de historische gebeurtenissen rond de Slag om Arnhem.

Bij de verkiezing uit vier genomineerden voor de Made in Bokaal 2007 ging de tweede plaats naar Judith ter Haar. Zij is de initiatiefneemster van Coming Soon, de winkel en het opleidingscentrum tot zelfstandig ondernemer voor mode- en productontwerpers aan de Kerkstraat 23 dat 6 oktober 2007 is geopend. De derde plaats werd behaald door Jan Vaessen, directeur van het Nederlands Openluchtmuseum die mede het plan opstelde waardoor Arnhem op 29 juni 2007 het Nationaal Historisch Museum kreeg toegewezen. Lisette Schmetz en Pieter t Hoen (Piet Paris) behaalden met de Arnhem Mode Biënnale, die in juni 2007 voor de tweede maal plaatsvond, de vierde plaats: de Mode Biënnale heeft blijvend naam gemaakt als evenement van internationale allure.

De Made in Bokaal is een blijk van waardering voor personen, die zich op bijzondere wijze inzetten aan de versterking van het klimaat en de aantrekkingskracht van Arnhem. De bokaal is voor de tweede maal uitgereikt en is een initiatief van de gemeente Arnhem, het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN en dagblad De Gelderlander.