Artis

Amsterdam

Persbericht

Artis draait weer topjaar

In 2007 trok Artis ruim 1,2 miljoen bezoekers, bijna 23.000 meer dan in 2006, en had daarmee wederom een topjaar. Het aantal leden is eveneens toegenomen, net als de steun van het bedrijfsleven, overheden en organisaties aan Artis.

Met de romantische ZOOmeravonden, geboortes van onder meer twee baby gorillas, een serval-tweeling, een zeeleeuwtje en nog veel meer nieuwe kleintjes was Artis weer een belangrijke trekpleister voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Het mooie weer in maart en augustus droeg hier aan bij, net als de opening van het gerenoveerde, multimediale Planetarium met full dome shows.

Meer dan 100 adopties

Eind 2007 passeerde het aantal bedrijven dat een dier of een boom heeft geadopteerd, de magische grens van 100. Stadsdeel Amsterdam Centrum en de gemeente Amsterdam zorgden daarnaast voor een helpende hand voor Artis en haar ideële doelstellingen. Mede dankzij deze partners kon Artis blijven deelnemen aan diverse internationale natuurbehoudprojecten, de historische stadstuin met haar monumentale panden onderhouden en onderwijsprogrammas bieden.

Dankzij de groei en de steun kan Artis ook de toekomst positief tegemoet treden. Begin 2008 wordt de nieuwe monumentale entree opgeleverd. Ook opent Artis dit jaar een nieuw verblijf voor lemuren (halfapen). Op dit eiland kunnen bezoekers via een wandelpad door de natuurlijke omgeving van de lemuren lopen en hen bewonderen.