Landelijk Aktie Komitee Scholieren


LAKS kondigt vanavond eigen oplossing urennorm aan

Amsterdam, woensdag 16 januari. Het LAKS geeft vanavond om 18.00, na afloop van het Tweede Kamerdebat over de onderwijstijdnorm, een persconferentie in Nieuwspoort. Op deze persconferentie zal het LAKS samen met actiegroep "Vergeten Feiten" de oplossing bekend maken die scholen zelf hebben gevonden voor het gebrek aan kwaliteit in het middelbaar onderwijs.

Na een dag van debat en actie vindt het LAKS het tijd om de maatregelen aan te kondigen die scholen zelf kunnen treffen om er voor te zorgen dat scholieren voortaan echt goed onderwijs krijgen. Op dit moment wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de 1040 urennorm. Als de Kamer geen beslissing neemt om de nutteloze lessen per direct te kunnen afschaffen, zal het LAKS samen met een aantal scholen een eigen plan presenteren. In de persconferentie zal er teruggeblikt worden op het debat van vanmiddag en zullen er eventueel nieuwe scholierenacties aangekondigd worden.

Zowel de schooldirecties als de scholieren geven aan dat zij niet langer afhankelijk willen zijn van het wanbeleid van de staatssecretaris. Deze eigen daadkracht werd van de kant van de scholieren al duidelijk toen zij vanmorgen in Artis een kooi bezetten om te protesteren tegen de `ophok plicht'. Een aantal schooldirecties hebben zich bovendien verenigd in actiegroep "Vergeten feiten" die er op wijst dat de 1040 urennorm gebaseerd is op foutieve aannames.

De maat is vol voor alle partijen die direct bij het middelbaar onderwijs betrokken zijn. De keuze voor kwaliteit kan niet langer worden uitgesteld.