Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 16 januari 2007, Franeker Courant

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 03-01-2008 t/m 09-01-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen

* Camstrawei 27 te Firdgum bouwen van een pluimveestal en vergroten van een pluimveestal

* Arkens 7 te Franeker bouwen van een ligboxenstal en interne verbouwing werktuigenberging

* Uranusbaan 14 te Franeker bouwen van een tuinberging
* Zuiderkade 5 te Franeker plaatsen van twee dakkapellen
* Rijksweg 42 te Herbaijum verbouwen/veranderen van een woning
* Zuidelijke Industrieweg 1A te Franeker plaatsen van 3 vlaggemasten

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de welstandscommissie. De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning

Verleende vergunningen 03-01-2008 t/m 09-01-2008

Reguliere bouwvergunningen

* De Wieken 27 te Franeker het gewijzigd uitvoeren van een reeds in aanbouw zijnde bedrijfshal met kantoor 03-01-2008
* Klaas de Jagerlaan 12 te Franeker oprichten van een woning met garage 04-01-2008

* Het Want 3 te Franeker plaatsen van reclame 04-01-2008
* Voorstraat 16 te Tzum vergroten van de woning 04-01-2008
* Salverderweg 65, Franeker oprichten van een garage/hobbyruimte 04-01-2008

* Voorstraat 74 te Franeker aanbrengen van reclame 08-01-2008
* Hoarnestreek 6 en 8 te Sexbierum samenvoegen van 2 woningen 08-01-2008

* Planetenbaan 18 te Franeker maken van een dakdoorgang tussen woning en garage 08-01-2008

* Dijkstraat 75 te Franeker aanbrengen van reclame (legaliseren) 08-01-2008

* Dijkstraat 14 A te Franeker aanbrengen van reclame (legaliseren) 08-01-2008

Lichte bouwvergunningen

* Voorstraat 47 te Franeker aanbrengen van een reclamebord 07-01-2008

* Van Haersoltestrjitte 26 te Sexbierum intern verbouwen/veranderen van een fysiotherapie naar twee adviesburo's 08-01-2008

Reguliere bouwvergunning 2e fase

* De Wieken 19 te Franeker bouwen van een bedrijfspand 08-01-2008

Sloopvergunning

* Noorderbleek 35 te Franeker verwijderen van asbesthoudend zeil 09-01-2008

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes weken
na verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste te volgende onderdelen te bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar;
e. een ondertekening

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het besluit op het bezwaarschrift te overleggen.

Ontwerpbestemmingsplan "Franeker - Frisia/Vliet/Tuinen"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het Ontwerpbestemmingsplan "Franeker - Frisia/Vliet/Tuinen" met bijbehorende stukken met ingang van 17 januari 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Desgewenst kan het ontwerpbestemmingsplan buiten kantooruren ten minste gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien. Hiervoor kan, gedurende de termijn van terinzagelegging, een afspraak gemaakt worden met de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380433).

Het bestemmingsplan "Franeker - Frisia/Vliet/Tuinen" geeft een planologisch-juridische regeling voor de gebieden Frisia, Vliet en Tuinen. De gebieden zijn gelegen ten zuidwesten van de binnenstad van Franeker. Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft.

Verder wordt ook een aantal ontwikkelingen meegenomen, waarvan de meeste inmiddels met behulp van een vrijstellingenprocedure zijn gerealiseerd. Hierbij gaat het onder meer om de gebouwde woningen aan het Van Harinxmakanaal op de locatie van de voormalige werf Bodewes. Deze ontwikkelingen krijgen in het bestemmingsplan een op maat gemaakt juridisch-planologisch kader.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380433).

Bekendmaking besluitenlijst gemeenteraad

De gemeenteraad heeft in de openbare vergadering van 10 januari 2008 besloten tot het:

1. vaststellen van het bestemmingsplan `bedrijventerrein Kie' te Franeker

2. vaststellen van de Verordening Gemeentelijke Onderscheidingen
3. vaststellen van de beleidsnotitie Modernisering WSW, alsmede het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling Fryslân-West (sociale werkvoorziening Empatec)

4. kennisnemen van:
a. de dorpsvisie Schalsum;
b. de dorpsvisie Peins;
c. de woonvisie Oosterbierum / Klooster Lidlum; d. het onderzoeksrapport "afhandelen meldingen openbare ruimte"
5. bepalen van een standpunt over de aanbevelingen uit het rapport `burgerjaarverslagen' van de Rekenkamercommissie
6. beschikbaar stellen van een aanvullend krediet voor het onderwijshuisvestingsprogramma 2008.

7. vaststellen van de 1e t/m 11e begrotingswijziging 2008.

Geen zienswijzen en verlening monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* T. Rinsma voor het veranderen van de woning en het slopen en herbouwen van de schuur op het perceel Lutje Lollum 1 te Franeker.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumentenvergunning is verleend onder voorwaarden voor de bovenstaande aanvraag.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de raad / het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Besluiten college van b&w 8 januari 2008

Bijdrage subsidieverlening 2008 Stichting Aanzet. Besluit:

1. Instemmen met het principe van gemeenschappelijke financiering van Stichting Aanzet en met ingang van 2008 een bedrag van 11.850,00 euro hiervoor toekennen via de gemeente Leeuwarden.
2. In februari 2008 een begrotingswijziging voorleggen aan de raad

De Koornbeurs.
Besluit:

1. Stel een commissie van goede diensten in die gaat onderzoeken op welke manier de exploitatie van de Koornbeurs het best kan worden voortgezet.

2. In de commissie de volgende personen benoemen: mevr. J. Tiemersma, mevr. J. v.d. Werf, dhr. J.J. Burggraaf en dhr. A. Nijholt.

3. De heer A. Oostvogel aan als adviseur van college en commissie en daartoe de een overeenkomst met Eastbird BV aangaan.
4. Dit advies voor informatie en overleg voorleggen aan de raadscommissie in de vergadering en hierover een persbericht vaststellen.

Kredietaanvraag bouw- en woonrijpmaken uitbreiding Hitzum. Besluit:
De raad voorstellen een krediet groot 145.000,00 euro ter beschikking te stellen voor het bouw- en woonrijp maken van de nieuwbouwlocatie in Hitzum

Franeker, 16 januari 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* het vergroten van een berging tot keuken op het perceel A. Kuyperstraat 1 te Franeker.

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* het verbouwen van een ligboxenstal tot zorgboerderij op het perceel Slachtedyk 4 te Tzum.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 17 januari 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Franeker,16 januari 2008.
De burgemeester voornoemd,
M.J. Haveman.