Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 14 januari 2008

Eerste Nederlandse verhuurauto op aardgas

Nijmegen heeft de eerste verhuurauto op aardgas van Nederland. Vanaf woensdag 16 januari is de auto beschikbaar bij Hegeman Autoverhuur. Wethouder Jan van der Meer van Milieu en Mobiliteit brengt de auto naar de eerste huurder.

Precies twee maanden geleden had Nijmegen de primeur van het eerste aardgasvulpunt in Gelderland, bij Nijol in Bijsterhuizen. Dit was aanleiding voor Hegeman Autoverhuur om de eerste aardgasauto te bestellen en deze beschikbaar te stellen voor verhuur aan klanten. Wethouder van der Meer reageerde enthousiast op het nieuws dat Nijmegen de primeur heeft voor het milieubewust autohuren. Dit gaf aanleiding om deze verhuurauto op aardgas persoonlijk af te leveren bij de eerste huurder.

Rob van den Berg, van Rob's Workshops huurt regelmatig een auto bij Hegeman Autoverhuur in Nijmegen en was blij verrast dat hij kon kiezen tussen een Volkswagen Caddy op diesel of Aardgas. Rob is muzikaal leider van de Nijmeegse Afro-Braziliaanse percussiegroep Explosao en geeft door heel Nederland Workshops in Braziliaanse percussie. "Ik heb voor mijn workshops regelmatig ruimte nodig om de instrumenten te vervoeren. Ik was aangenaam verrast toen ik hoorde dat de te huren auto op aardgas reed. Het zal bij het aftanken nog wel even wennen zijn, maar het is natuurlijk super dat ik op deze manier een steentje bij kan dragen aan een schonere lucht" vertelt Rob. Bij milieubewust rijden is men snel geneigd te denken dat dit ook meer moet kosten. Dit blijkt in de praktijk niet het geval. De Volkswagen Caddy is in aanschaf, dus ook in de verhuur net zo duur als een dieseluitvoering. De brandstof is echter een stuk goedkoper, waardoor het zelfs voordeliger is om milieubewust te rijden. Aardgas is momenteel een van de milieuvriendelijkste brandstoffen. De motor is stiller en het zorgt voor minder luchtverontreiniging en CO2-uitstoot. Nijmegen wil de komende jaren meer aardgasvoertuigen introduceren. Door de komst van het aardgasvulstation in Nijmegen is het nu ook praktisch uitvoerbaar om ermee te rijden.

Hegeman Autoverhuur heeft 150 verhuur auto's in zijn programma en is daarmee in Nijmegen de belangrijkste speler in de Autoverhuurmarkt. "Wij hebben alles, verhuisauto's, personenbussen, vrachtbussen, personenwagens, gehandicaptenvervoer, lesauto's en nu ook een aardgas auto verteld Dennis Hegeman", Directeur van de Hegeman-Groep. "Op onze nieuwe aanwinst zijn we best een beetje trots. De mensen reageren er heel sympathiek op. En hoe meer we er mee bezig zijn, hoe enthousiaster we zelf ook worden. Aardgas is de brandstof voor de toekomst, daar ben ik heilig van overtuigd. Op deze manier kunnen we ook met ons autobedrijf ervaring in de praktijk opdoen met aardgas"

De Volkswagen Caddy op aardgas is te huur voor iedereen vanaf 46,50 per dag.

////////////////////////// einde persbericht //////////////////////////////

Info over Tijd en locatie via;
Contactpersoon Dennis Hegeman tel. 06-53957919
-----------------------

N

Hegeman Groep
Nieuwe Dukenburgseweg 13
Nijmegen


---- --