Ingezonden persbericht


Amsterdam/Oosterbeek, 16 januari 2008

Intensieve samenwerking dr. Leo Kannerhuis en SBG rond autisme

Stichting Buitenamstel Geestgronden en het dr. Leo Kannerhuis hebben de intentie uitgesproken om intensief samen te werken op het gebied van autisme. Dit betekent dat de activiteiten van het Amsterdamse Autisme Expertiseteam waarschijnlijk worden ondergebracht bij het dr. Leo Kannerhuis. Hiermee blijft de hulpverlening aan kinderen en volwassenen met autisme in Amsterdam ook in de toekomst gewaarborgd.

Het Autisme Expertiseteam maakt deel uit van het cluster Jeugd & Jongeren van Stichting Buitenamstel Geestgronden. In de loop der jaren heeft dit team een grote deskundigheid en een uitstekende naam opgebouwd op het gebied van autisme. Het team verzorgt onder andere specialistische diagnostiek, consultatie, therapie, behandeling en cursussen voor kinderen en volwassenen met autisme en hun omgeving. De twintig medewerkers van het Autisme Expertiseteam begeleiden bij elkaar zo'n vierhonderd cliënten in Amsterdam.

Door veranderingen in de financiering van de zorg moest Stichting Buitenamstel Geestgronden op zoek naar een samenwerkingspartner en extra financiering. Deze werd gevonden in het Dr. Leo Kannerhuis, het landelijk kenniscentrum voor autisme. Beide partijen tekenen op korte termijn een intentieverklaring om de plannen uit te werken om de activiteiten van het Autisme Expertisecentrum in de toekomst te waarborgen.

De bedoeling is dat alle activiteiten van het Autisme Expertiseteam integraal worden ondergebracht bij het dr. Leo Kannerhuis, met al zijn medewerkers, deskundigheid, onderzoeksprojecten en het opgebouwde netwerk. De verwachting is dat beide instellingen elkaar in al hun expertise kunnen versterken. Het Dr. Leo Kannerhuis en Stichting Buitenamstel Geestgronden zijn dan ook verheugd over de samenwerking.