Ingezonden persbericht


Wateringen, 16 januari 2008

Jouw band op Waterpop 2008?

Dat kan! Van 1 januari t/m 14 maart kunnen bands uit Zuid-Holland zich inschrijven voor de bandcompetitie WATERPROOF 2008. Waterproof wordt voor de veertiende keer georganiseerd door Westlands Popcentrum Nederland 3 en Stichting Waterpop Festival. De hoofdprijs van Waterproof is een mooie plaats op het podium van het gezelligste festival van Nederland: Waterpop! Deze kans mag je dus niet missen!

Na de sluitingsdatum wordt allereerst door de jury uit de inzendingen 12 bands geselecteerd die live mogen aantreden op een van de 4 voorrondes. Van elke voorronde gaat een band naar de finale. In deze spannende finale wordt uiteindelijk beslist welke Zuidhollandse band op Waterpop mag spelen. De winnaar van 2007 was "Furistic". De jury was zeer onder de indruk van de 3 'strakke' muziekanten, het plezier, de geweldige uitstraling, de theatrale presentatie en de kunst om het publiek te blijven boeien. Op Waterpop 2007 maakten ze dit alles meer dan waar.

Bands die willen meedoen, sturen een demo en biografie naar onderstaand adres. De regels op een rij; het genre dat gespeeld wordt maakt niet uit, wel de locatie van de band. Minimaal de helft moet woonachting zijn in Zuid-Holland. Live mag je maximaal 1 cover ten gehore brengen. En voordat je je inschrijft, is het handig samen met de bandleden te kijken naar de data van de voorrondes en de finale en deze alvast in je agenda te blokkeren. De voorrondes en de finale worden gespeeld in Nederland 3 gevestigd aan de Lange Spruit te Wateringen.

De voorrondes zijn gepland op de volgende data:
Zaterdag 26 april, 3 mei, 17 mei, 24 mei 2008 - Aanvang 21.30 uur

De finale is op :
Zaterdag 14 juni 2008 - Aanvang 21.30 uur

Stuur demo en biografie naar:
WATERPROOF
Postbus 33
2290 AA Wateringen

Waterpop wordt dit jaar gehouden op 9 augustus 2008.

Heb je vragen, mail dan naar publiciteit@waterpop.nl . Je hoort begin april of je door de luistercommissie bent uitgekozen om aan de live-voorrondes mee te doen. De uitslag staat t.z.t. ook op beide websites: www.nederlanddrie.nl / www.waterpop.nl

__________________________________________