Gemeente Hattem

Hattem ontvangt 45.000 euro voor masterplan herontwikkeling Het Veen

GS-subsidie in kader van Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing

Hattem, 16 januari 2008 - Gedeputeerde Staten hebben in het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) 45.000 euro subsidie gegeven aan de gemeente Hattem.

De gemeente wil bedrijventerrein Het Veen herontwikkelen tot een woonlocatie met een gedifferentieerd aanbod. Er dienen zich nu kansen aan om de bedrijven die er nog zitten te verplaatsen. Gedeputeerde Staten stellen 45.000 euro beschikbaar om een masterplan te kunnen opstellen.

ISV Gedeputeerde Staten hebben 1,8 miljoen euro subsidie gegeven aan projecten in vijf gemeenten in het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). Het gaat om de gemeenten Bronkhorst, Hattem, Heerde, Lochem en Nunspeet. Een aanvraag van de gemeente Groesbeek is afgewezen omdat hij niet voldeed aan de ISV-voorwaarden. Daarnaast zijn twee aanvragen van de gemeenten Montferland en Zevenaar aangehouden tot begin 2008. De bijna 1,2 miljoen die daarmee gemoeid is, is wel al gereserveerd. Daarmee is het reguliere budget volledig gebruikt. Om toch de komende jaren meer projecten te kunnen ondersteunen hebben Provinciale Staten in het coalitieakkoord 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de komende twee jaar.


-------------------------------------------------