Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

42 aanrijdingen sinds start wegwerkzaamheden kruising Omval / Noordervaart

PvdA stelt schriftelijke vragen over hoge aantal ongelukken N242

PvdA-statenlid Liesje Klomp heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland over het hoge aantal ongelukken bij de wegwerkzaamheden bij kruising Omval / Noordervaart van de N242 bij Alkmaar. Sinds de start van de werkzaamheden in oktober 2007 zijn hier al 42 aanrijdingen geregistreerd. In het weekend van 29 en 30 december alleen al vielen bij deze kruising zes gewonden bij vier verschillende ongelukken.

Het kruispunt is onderdeel van de reconstructie van de N242. Sinds 15 oktober 2007 is de verkeerssituatie hier door de wegwerkzaamheden tijdelijk ingrijpend gewijzigd. Zo is het vanaf de A9 niet meer mogelijk rechtstreeks af te slaan naar Alkmaar. Om op de Noordervaart richting Stompetoren te komen, moet eerst het nieuwe klaverblad helemaal worden rond gereden. Dit blijkt tot veel verwarring te leiden bij automobilisten. Deze ingewikkelde constructie van het kruispunt blijft zo tot het nieuwe viaduct eind februari in gebruik wordt genomen.

PvdA-statenlid Liesje Klomp: De PvdA is erg bezorgd over deze situatie. Ook bij wegwerkzaamheden moet de verkeersveiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd worden. Wij willen daarom van Gedeputeerde Staten weten hoe zij het hoge aantal ongelukken verklaren en of zij bereid zijn om maatregelen te nemen om de situatie overzichtelijker en veiliger te maken. Ook vragen wij aan Gedeputeerde Staten of het vaker voor komt dat bij dit soort werkzaamheden aan provinciale wegen het aantal verkeersongelukken dusdanig toeneemt. In dat geval moet erover worden nagedacht hoe dit kan worden voorkomen .


*** EINDE PERSBERICHT ***



Provincie Noord-Holland