Ingezonden persbericht


Persbericht

BBned start uitrol glasvezelnetwerk Eindhoven

Glasvezel nu ook bereikbaar voor het MKB

Hoofddorp, 16 januari 2008 ­ Vandaag tekent BBned een contract met Glasvezel Eindhoven BV voor de exploitatie van een glasvezelnetwerk. De zes bedrijventerreinen verenigd in dit samenwerkingsverband beslaan in totaal honderden bedrijven. Een dergelijke samenwerking op deze schaal is uniek en maakt glasvezel beschikbaar voor het Eindhovense midden- en kleinbedrijf. De contractondertekening markeert de start van de aanleg van het netwerk.

Dit is het eerste glasvezelnetwerk in Nederland in eigendom van de gezamenlijke ondernemersverenigingen van de betrokken bedrijventerreinen. Voorheen was glasvezel alleen betaalbaar voor de grootzakelijke markt. Door gezamenlijk een netwerk aan te leggen komt het nu ook binnen handbereik van het MKB. De bedrijven kunnen dankzij de open aard van het netwerk kiezen voor een toekomstvaste glasvezelaansluiting met een keuze uit een ruim assortiment aan dienstenleveranciers.

De bedrijventerreinen vertegenwoordigd in het samenwerkingsverband zijn: De Hurk, Esp, Kapelbeemd, Eindhoven Airport, Flight Forum en Goederendistributiecentrum Acht. Het initiatief voor de aanleg van het glasvezelnetwerk komt van de betreffende ondernemersverenigingen.

"Dit contract onderstreept de toonaangevende rol die BBned vervult in de markt voor glasvezel", aldus Arthur van de Ende, commercieel directeur bij BBned. "We hebben ons ten doel gesteld om glasvezel toegankelijk te maken voor het MKB en na Den Haag, Amsterdam en Rotterdam is Eindhoven nu aan de beurt. Door het bieden van een open netwerk creëren we een marktplaats voor dienstenleveranciers en de bedrijven. Dit geeft de bedrijven een grote keuze en voorkomt tevens dat zij van dienstenleverancier zouden moeten wisselen met de komst van glasvezel."

De aanleg van Glasvezel Eindhoven is ondertussen van start gegaan op bedrijventerreinen De Hurk en Esp. Vanwege het succes van de samenwerking tussen verschillende bedrijventerreinen, is inmiddels ook gestart met inventarisatie van de behoefte aan een glasvezelnetwerk op de overige Eindhovense bedrijventerreinen. Op de website www.glasvezeleindhoven.nl is meer informatie te vinden over het gezamenlijke project en kan de uitvoering op de voet worden gevolgd.

Over BBned

BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecombedrijven. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken met een dekking van ruim 85% van Nederland. Het breedbandnetwerk is grotendeels gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned beschouwt glasvezel als een logische stap in de ontwikkeling van breedbandnetwerken en houdt zich intensief bezig met de verdere uitrol en ontwikkeling van glasvezelinfrastructuren in Nederland. Telecom Italia is het moederbedrijf. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. Daaronder vallen ook de serviceproviders BBeyond en Alice. BBeyond bedient de zakelijke markt en Alice is het consumentenmerk van BBned internet- en telefoniediensten. Zie voor meer informatie www.bbned.nl

Perscontact:

Bianca Spoon

BBned

tel: 023 565 99 62

mailto:bianca.spoon@bbned.nl

Margriet Luttikhuizen/Caroline Hulsman

Edelman

tel: 020 301 09 80

mailto:margriet.luttikhuizen@edelman.com

mailto:caroline.hulsman@edelman.com

Joop Schaffels

Glasvezel Eindhoven

Tel: 06 53 67 63 70

mailto:joop.schaffels@iae.nl