Port of Rotterdam

Bedrijven tekenen Memorandum of Understanding

ECT en Danser Group werken samen aan beter binnenvaartproduct

15-01-2008

Rotterdam, 15 januari 2008 - Containerstuwadoor ECT en binnenvaartonderneming Danser Group gaan zich gezamenlijk inspannen om de doorstroming van binnenvaartcontainers tussen de ECT-terminals in de Rotterdamse haven en het achterland v.v. nog verder te verbeteren. Beide ondernemingen hebben hiertoe vandaag een 'Memorandum of Understanding' getekend.

Met de in hoog tempo stijgende overslagvolumes is de optimale doorstroming van containers van en naar het achterland een van de topprioriteiten van ECT voor de komende periode. ECT streeft er naar met zoveel mogelijk partijen samen te werken aan de verdere versterking en verbetering van de supply chain. In de nu getekende Memorandum of Understanding met Danser Group vertaalt zich dat onder meer in de intentie om de onderlinge computersystemen via EDI met elkaar te verbinden, plannings- en tracking & tracing-systemen te implementeren, proactief betrouwbare en complete voorinformatie uit te wisselen en vaste tijdvensters te organiseren voor de bij de terminals af te handelen binnenvaartschepen. Ook het ontwikkelen en uitrollen van nieuwe logistieke concepten behoort tot de aandachtsgebieden. De komende tijd hoopt ECT met meer partijen in de logistieke keten tot nadere afspraken over samenwerking te komen.

Over ECT
Europe Container Terminals (ECT) is de grootste en meest moderne containerterminaloperator van Europa. Het bedrijf behandelt het grootste deel van alle containers in de haven van Rotterdam. ECT beschikt daarvoor over twee terminals: op de Maasvlakte direct aan de Noordzee de ECT Delta Terminal en in het Eemhavengebied dichtbij de stad de ECT Home Terminal. In 2007 behandelde ECT meer dan 6 miljoen TEU. Voor efficiënt intermodaal transport (binnenvaart, spoor) door de Europese markt heeft ECT een eigen netwerk van momenteel drie achterlandterminals ontwikkeld: DeCeTe Duisburg, TCT Belgium en TCT Venlo. Op de laatste loopt nu een proef met een 'extended gate'. ECT verlegt daarmee de poort van zijn zeeterminals naar het achterland.

ECT is onderdeel van de Hutchison Port Holdings (HPH) Group, een dochter van multinational Hutchison Whampoa Limited (HWL) in Hong Kong. HPH is 's werelds grootste haveninvesteerder, -ontwikkelaar en -operator. Het bedrijf heeft belangen in 23 landen in Azië, het Midden Oosten, Afrika, Europa en Amerika. HPH is momenteel actief in totaal 46 havens. Daarnaast bezit HPH een aantal transportgerelateerde servicebedrijven.

Over Danser Group
Danser Group is een onafhankelijke Nederlandse binnenvaartonderneming en van de grootste spelers in Europa. Jaarlijks behandelt het bedrijf meer dan één miljoen TEU. Danser Group is zelfstandig en in samenwerkingsverbanden actief op de Rijn en Neckar, op het traject Rotterdam - Antwerpen, Rotterdam - Moerdijk en diverse andere Benelux-trajecten. Via dochter Danser Container Line onderhoudt het ook de dagelijkse binnenvaartverbindingen tussen TCT Belgium in Willebroek aan het Schelde-Brusselkanaal en de havens van Rotterdam en Antwerpen. TCT Belgium en Danser Container Line hebben hiervoor sinds 2001 een uitstekende samenwerking. Danser Group is mede-eigenaar van tien containerbinnenvaartschepen en van twee trimodale containerterminals in Bazel, Zwitserland.