Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CULTURELE ZONDAG OVER
DE VERBORGEN GESCHIEDENIS
VAN UTRECHT

Beleef geschiedenis door middel van concerten/theater/beeldende kunst/lezingen/live spektakel/film/literatuur!

Tweeduizend jaar cultgeschiedenis op één dag - niet eerder werd het even rijke als verborgen verleden van Utrecht zo verrassend gereconstrueerd. Op Culturele Zondag 23 maart 2008, eerste paasdag, krijgt de verborgen geschiedenis van Utrecht een eenmalige live vertolking door middel van concerten, theaterstukken, lezingen, exposities en reconstructies van het verleden op diverse locaties in de stad. Deze zondag, getiteld De kleine parade, is georganiseerd naar aanleiding van het nieuwe, gelijknamige boek van Rob van Scheers over de verborgen geschiedenis van de stad Utrecht.

Welke glansrol speelde de Utrechter Anton Geesink in de Italiaanse speelfilm I Grandi condottierri in 1966? Wat voorspelde popster Prince tijdens zijn concert in Utrecht over Osama bin Laden? En wat deden Charlie Chaplin, Napoleon, Louis Armstrong, Dexter Gordon en Herman Brood in Utrecht? Het zijn maar enkele van de vele vragen die beantwoord worden in het boek De kleine parade. Het boek verschijnt dit voorjaar bij Uitgeverij Meulenhoff.

Tijdens de Culturele Zondag op 23 maart 2008 kun je door de stad dwalen en wordt tweeduizend jaar geschiedenis live gepresenteerd. Zo wordt college gegeven door onder andere historicus H.W. von der Dunk en Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft en er zijn theaterstukken op historische locaties over Suster Bertken, Jan Arends, Belle van Zuylen en de Utrechtse Paus Adrianus V1. Het volledige programma van de Culturele Zondag wordt in de loop van februari bekendgemaakt. Oja, de entree is 99% gratis!


---