Nederlandse Vereniging van Journalisten

UITNODIGING FREELANCE BIJEENKOMST
(17 dec 2007)

Het is de droom van menig freelance journalist: een boek schrijven. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je ervoor dat een uitgever geĂŻnteresseerd raakt in dat topidee van je? Hoe ga je vervolgens te werk? En hoe anders is het een boek te maken in plaats van een aantal artikelen?

Op de netwerkbijeenkomst van de sectie Freelance op woensdag 16 januari 2008 in het Persmuseum, Zeeburgerkade 10 in Amsterdam komt een antwoord op die vragen en wordt er gepraat over de valkuilen en de uitdagingen van het schrijven van een boek en over het combineren van journalistiek werk met een lange termijnproject.

Roos Schlikker, tien jaar lang journalist, waagt komend jaar de grote sprong en gaat haar eerste journalistieke boek schrijven. Ellen de Vries, zelfstandig journalist, auteur van ''Suriname na de Binnenlandse oorlog" (KIT, 2005) en betrokken bij het boek over de persgeschiedenis van Suriname K'ranti is nu bezig met een biografie over de kunstenares Nola Hatterman. Tony van der Meulen, oud-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, heeft vijf boeken geschreven. Volgend jaar verschijnt zijn volgende boek, het speelt op een meubelboulevard. Zij vertellen allen over hun ervaringen.

Verder komt Plien van Albada, directeur Uitgeverij Balans vertellen over hoe je een uitgever vindt en praat Geke van der Wal, directeur Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten over hoe je een project gefinancierd krijgt.

Programma
18.00 uur voor wie wil is er Surinaamse pom
19.00 uur aanvang inhoudelijk programma
Borrel na afloop

Zie aangehecht aanmeldingformulier Zie het origineel
Machtiging tot automatische incasso