Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 8 januari 2008

European Dreams: evenement over de toekomst van Europa op woensdag 16 januari in de Melkweg

Staatssecretaris Timmermans, John de Wolf en Türkiyemspor, Ellen ten Damme en anderen te gast

Op woensdag 16 januari 2008 organiseert de Nationale Jeugdraad 'European Dreams'. De Melkweg in Amsterdam staat de hele avond in het teken van muziek, debat, comedy, interviews, workshops en films over Europa. Het programma is nu te zien op www.europeandreams.nl. Onder andere Alexander Pechtold, Ellen ten Damme, Harry van Bommel, John de Wolf, ministers Donner en Cramer en staatssecretaris Frans Timmermans zijn te gast. Er zijn optredens van o.a. Leaf, Typhoon, Balkan Beatz en de cabaretiers Daniël Arends en Ernst van der Pasch.

Europa is meer dan Brusselse politiek, daarom is er deze avond aandacht voor de beleving van het nieuwe Europa door muziek, documentaires, fotografie, cartoons, hiphop battles en comedy. Zo brengen Hans Beerekamp en Joost Conijn Europa in beeld met de films Expeditie Europa en Hout Auto, is er bezoek van de Amsterdam ­ Dakar CChallenge en zijn er verschillende workshops als Europees bierproeven en de mierzoete Eurovisie Karaokebar.

Waar moet het heen met Europa na de discussie over de grondwet? Bezoekers worden tijdens het evenement uitgedaagd om mee te denken over het Europa van de toekomst. Wat vinden Turkse Nederlanders van de toetreding van Turkije tot de EU? Gaan 'onze' banen naar de Polen? Hoe gaat Europa aan de slag op het gebied van klimaatverandering en ontwikkelingssamenwerking na de recente EU-Afrika top in Lissabon en de klimaatconferentie in Bali? De beste debaters van Nederland kruisen tijdens het Europese Lagerhuisdebat de degens over immigratie en de mogelijkheid van een Europees leger.

European Dreams
16 januari 2008, Melkweg Amsterdam
19:30- 02:00 uur
Kaarten ¤ 55,-, (verkrijgbaar bij de Melkweg, postkantoren en bekende voorverkoopadressen)

De Nationale Jeugdraad is een landelijke organisatie voor en door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. De Jeugdraad wil dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is, ook op internationaal niveau.

European Dreams wordt mede georganiseerd door het SIB en financieel mogelijk gemaakt door het NCDO en het Europees Parlement. SIB is de Studentenvereniging Internationale Betrekkingen en organiseert regelmatig debatten rondom de hedendaagse wereldpolitiek. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. De millenniumdoelen zijn hierbij de leidraad voor alle activiteiten. Het Bureau Europees Parlement geeft een gezicht aan het Europees Parlement en de Europarlementariërs in Nederland. Het is de spreekbuis van het Europees Parlement in Nederland en betrekt Nederlanders bij Europa. ()
Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht