Escrow Europe neemt escrow-diensten van Getronics PinkRoccade over

16/01/2008 08:00



Escrow Europe B.V.



Amsterdam, 16 januari 2008

Getronics PinkRoccade en Escrow Europe hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van de Getronics PinkRoccade-activiteiten op het gebied van software escrow-dienstverlening per 1 januari 2008. Op basis van de overeenkomst neemt Escrow Europe alle lopende contracten over van Getronics PinkRoccade. De Getronics PinkRoccade-medewerkers die de software escrow-dienstverlening ondersteunen, blijven in dienst bij Getronics PinkRoccade.

Software escrow is een verzekering op het vlak van softwarelicenties. Softwareleveranciers brengen hierbij een kopie van de broncode onder bij Escrow Europe, dat fungeert als neutrale derde partij. Wanneer een vooraf gedefinieerde afgiftegrond optreedt, bijvoorbeeld een faillissement van de leverancier, hebben geregistreerde licentiehouders toegang tot het escrow-depot. Op die manier komt de softwareleverancier tegemoet aan de beveiligingseisen van klanten. Licentienemers hebben immers altijd toegang tot de broncode. Dankzij de escrow-diensten beschermen softwareleveranciers hun intellectuele eigendommen en voldoen ze aan het compliance- en risicobeheerbeleid van klanten. Naast de bewaarfunctie en juridische naleving van de escrow-overeenkomst zorgt Escrow Europe ook voor technische verificaties van het materiaal en de verversing van het escrow-depot in lijn met het release-beleid.

"Escrow Europe is sinds de oprichting in 1989 altijd op eigen kracht gegroeid. Deze overname versterkt onze marktleiderspositie op het vlak van software escrow en dan met name in de overheidsector en bij financiële instellingen. De Getronics PinkRoccade-activiteiten zijn een welkome aanvulling op ons bestaande contractenportfolio", zegt Herman Kui, commercial manager van Escrow Europe. "De dienstverlening en doordachte werkprocessen van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan."

"We zijn verheugd dat we met Escrow Europe een solide partij hebben gevonden die een uitstekende reputatie in de markt heeft", verklaart Henk Hendriks, Directeur Security & Continuity Services binnen Getronics PinkRoccade. "Escrow-diensten behoren niet tot onze kernactiviteiten. Op deze manier kunnen we ons verder blijven richten op onze kernactiviteiten in het security en continuity domein. Tegelijkertijd kunnen we via onze nieuwe strategische partner waar nodig toch hoogwaardige escrow-diensten blijven aanbieden."





http://www.escroweurope.com

www.escrow.nl