NEN


Meeteisen fijnstofmetingen gepubliceerd

NEN heeft een nieuwe Nederlands Technische Afspraak (NTA) gepubliceerd om de vergelijkbaarheid van fijnstofmetingen te verbeteren. Dit op initiatief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de praktijk is gebleken dat het gebruik van de Europese standaard referentiemethoden voor fijnstofmetingen door verschillende partijen leidt tot verschillen in resultaten. Door gebruik te maken van dezelfde meetapparatuur en door het vaststellen van meeteisen, zouden de resultaten beter vergelijkbaar moeten worden.

Binnen Europa is een werkgroep bezig met de herziening van de referentiemethoden, maar dit is een langdurig traject. Vandaar dat is besloten om binnen Nederland een NTA te ontwikkelen waarin de meeteisen voor fijnstofmetingen worden vastgelegd. Dit heeft geresulteerd in NTA 8019 "Meeteisen voor fijnstofmetingen".

Informatie
Meer informatie is te krijgen bij NEN Klantenservice of bij NEN Milieu, telefoon (015) 2 690 303, e mail: milieu@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NTA 8019:2008 nl (Norm)