Gemeente Zandvoort


15 01 2008

Raad geïnformeerd over beslispunten regionalisering brandweer

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de gemeenteraad begin januari geïnformeerd over de voortgang van de regionalisering van de brandweer. De brief met de nieuwe planning vindt u hieronder.

Geachte raad,

Eind juni van dit jaar hebben wij aan u aangegeven dat de Hulpverleningsdienst Kennemerland in augustus 2007 een spoorboekje gereed zou hebben, met daarin informatie over het bestuurlijk tijdpad betreffende de regionalisering van de brandweer.

Inmiddels is de planning van de regionalisering bijgesteld, waarover wij recentelijk een brief van de HDK hebben ontvangen. Ter informatie sturen wij u hierbij de brief met als bijlage de planning en een toelichting hierop. De planning is bijgesteld om voldoende ruimte te geven aan medezeggenschap en zorgvuldige lokale besluitvorming.

Op basis hiervan is de volgende planning voor de gemeente Zandvoort uitgewerkt:

november 2007 ambtelijke uitwerking van de bestuursafspraken december 2007 bespreking en besluitvorming in het college 15 januari en/of 18 februari 2008 bespreking in de commissie raadszaken 4 maart 2008 besluitvorming in de raad

De planning blijft ambitieus en afhankelijk van de voortgang van totstandkoming van documenten die op regionaal niveau worden uitgewerkt.

Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van Zandvoort,

De secretaris, de burgemeester,