Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 16 januari

Fryslân, 16-01-2008 o Politieberichten van dinsdag 15 januari 07.00 uur t/m woensdag 16 januari 07.00 uur.

Midlum: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Rijksweg. In de nacht van maandag op dinsdag werd van het pand een raam geforceerd. Er werden onder andere een laptop, een aktekoffer met administratie en een geldkist met daarin een geldbedrag weggenomen. Een 41-jarige inwoner van Bakkeveen deed aangifte.

Sneek: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de
Sytsingawiersterleane. Tussen zondagmiddag en dinsdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een raam. De gehele woning werd doorzocht, waarbij er diverse sieraden en een geldbedrag werden weggenomen. De 55-jarige bewoner deed aangifte.

Haskerdijken: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagochtend op de Rijksstraatweg het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 135 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. De Leeuwarder kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: politie zoekt getuigen van gevaarlijk rijgedrag De politie zoekt getuigen van gevaarlijk rijgedrag op het Noorderend. Dinsdagmiddag omstreeks16.45 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Drachten over het Noorderend in de richting van het Ureterpvallaat. Ter hoogte van het vliegveld naderde vanuit tegenovergestelde richting twee voertuigen. Deze twee reden naast elkaar en de vrouw moest dan ook wel uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Ze raakte hierbij met haar auto in de slip en kwam net voor een sloot tot stilstand. Twee, tot nu toe nog onbekende, voorbijgangers hielpen vervolgens de vrouw om met haar auto uit de berm te komen. De politie komt graag in contact met deze twee voorbijgangers en met eventueel andere getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.

Leeuwarden: bromfietsster gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagavond op de Amperastraat een aanrijding afgehandeld, waarbij een 47-jarige bromfietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Een 36-jarige automobilist uit Leeuwarden kwam vanuit de Amperestraat en wilde de Marshallweg oprijden. Hij zag hierbij echter de bromfietsster over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Veenwouden: politie onderzoekt poging overval tankstation De politie onderzoekt een poging tot een overval op een tankstation aan de Juliusstraat. Dinsdagavond omstreeks 20.35 uur kwam er een onbekende man met een bivakmuts het tankstation binnen. De verdachte liep naar de toonbank en vroeg om geld. De medewerkster werd hierbij niet bedreigd. De vrouw besloot om de man naar buiten te werken. Eenmaal buiten het tankstation ging de overvaller er vandoor. De verdachte is een man van ongeveer 1.65 cm lang. Hij droeg tijdens de overval een lichte spijkerbroek en een groene bivakmuts. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden.