Ingezonden persbericht


Persbericht

(Samenvatting Engelstalig persbericht)

Internationale academici kondigen nieuwe strategie aan voor duurzaam ondernemen

Amsterdam, 16 januari 2008 - Organisaties die in de toekomst meer winst willen maken, moeten zich concentreren op inspanningen die nuttig zijn voor zowel aandeelhouders, de maatschappij en het milieu. Aandacht voor slechts één van deze gebieden, ten koste van de twee andere, brengt het lange termijn succes van het bedrijf in gevaar. Focus op duurzaam ondernemen is de beste manier om de drievoudige strategie te implementeren. Hierdoor kunnen organisaties innoveren, zich differentiëren en succes hebben. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een rapport dat is gepubliceerd door een groep internationale academische experts op het gebied van duurzaam ondernemen. Het rapport biedt een nieuwe aanpak hoe duurzaamheid ingezet kan worden voor vernieuwing en internationale samenwerking. Het onderzoek werd gesponsord door Cisco en BT.

Het rapport 'A New Mindset for Corporate Sustainability' biedt bedrijven een beknopt advies gebaseerd op een systematische beoordeling van case studies, waaronder Cemex, Marks & Spencer en Shenzhen Water, en op gangbare meningen van academici wereldwijd. Aan het rapport werkten academici van gerespecteerde instituten mee uit China, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het rapport bevat tevens tien stappen die bedrijven moeten nemen om te vernieuwen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Hoewel de academici elkaar verscheidene malen persoonlijk ontmoetten, hebben zij hiervoor niet hoeven reizen. Er werd gebruikgemaakt van Cisco TelePresence, een high-definition videovergaderoplossing, waardoor de groep regelmatig kon vergaderen en hun bevindingen kon bespreken, alsof ze in een reguliere meeting zaten. Doordat vliegreizen niet nodig waren, werd de impact op het milieu tot een minimum beperkt.

Tien stappen om te vernieuwen op gebied van duurzaam ondernemen:


* Maak vernieuwing op het gebied van duurzaamheid onderdeel van de bedrijfsvisie
* Formuleer een bedrijfsstrategie met duurzaamheid als kern
* Integreer duurzaamheid in alle bedrijfsonderdelen
* Handel naar je eigen woorden

* Maak mensen verantwoordelijk voor duurzaamheid die daadwerkelijk bevoegdheid hebben er iets mee te doen
* Stel strenge regels op

* Maak betrokken partijen onderdeel van het duurzaamheidsplan
* Zorg dat de boodschap wordt gedragen door het personeel
* Word lid van netwerken

* Denk verder dan rapporteren: breng alle bedrijfssystemen in lijn met de duurzaamheidsvisie

Het rapport is hier te dowloaden: www.biggerthinking.com/sustainability/innovation

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com

Over Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.

Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com

Nieuws, achtergronden en foto's vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.