Ingezonden persbericht


TeleXis voorziet sterke bedrijfsgroei in 2008

Bedrijf neemt nieuwe locatie in gebruik

Rijswijk, 16 januari 2008 - Telecom- en telematicaspecialist TeleXis in Rijswijk voorziet een sterke bedrijfsgroei van de activiteiten in 2008. Het bedrijf is mede daarom verhuisd naar een nieuw kantoor dat beter is ingericht op de verwachte groei. TeleXis ontwikkelt en levert softwareoplossingen voor de telecommunicatie- en telematicasector. De focus ligt daarbij op het ondersteunen van front- en backofficeactiviteiten, zoals het activeren van klanten en het factureringsproces. TeleXis is daarnaast actief op het gebied van e-ticketing.

"Elektronische dienstverlening maakt zich steeds meer los uit het experimentele stadium", zegt Maarten van Vliet, Manager Business Development bij TeleXis. "Tal van vormen, zoals internetbankieren, zijn al gemeengoed geworden. Wij zien nu een nieuwe ontwikkeling waarbij onder meer RFID een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Zo kan deze techniek ook een centrale rol gaan spelen bij toepassingen als e-ticketing, loyalty-programma's en toegangscontroles. Uiteraard moeten belangrijke aspecten, zoals een goede beveiliging en waarborging van privacy van gebruikers, goed geregeld worden. Juist op die gebieden hebben wij veel expertise. In alle gevallen zijn zowel stabiele en betrouwbare oplossingen voor gebruikers, als achterliggende backofficesystemen nodig, die zorgen voor de verwerking van de grote aantallen transacties", aldus Van Vliet.

TeleXis richt zich op de software en dienstverlening voor alle benodigde componenten van RFID-gebaseerde oplossingen en heeft daarin nu al de nodige expertise opgebouwd. Van Vliet: "Wij voorzien dat de vraag naar RFID-expertise in 2008 snel zal groeien. Daarnaast blijven we actief voor klanten in de telecomsector, die continu zoeken naar manieren om efficiënter te werken en hun facturering en klantenservice te verbeteren. Ook daar leveren we oplossingen voor. Zo leveren wij onder andere complete backofficeoplossingen op het gebied van MVNO en VoIP".

TeleXis is vanaf 4 januari 2008 gevestigd op het adres: Laan van Zuid Hoorn 55
2289 DC Rijswijk
Het telefoonnummer is niet gewijzigd: 070 - 319 39 38

Over TeleXis
TeleXis ontwikkelt, levert en onderhoudt geavanceerde softwareoplossingen waarmee telecomoperators en andere consumentgerichte bedrijven hun front- en backofficeactiviteiten optimaal kunnen ondersteunen. Het bedrijf biedt daarnaast adviesdiensten die gericht zijn op een optimale afstemming van ICT en business. Bij TeleXis werken in totaal 30 professionals, van wie een aantal offshoreontwikkeling uitvoert in de TeleXis-vestiging in het Midden-Oosten.