Specialist Retail Systems automatiseert Jeans Centre


ALMERE, 20080116 -- Alle 100 filialen van kledingketen Jeans Centre stappen deze maand over op StorePos, hét afrekensysteem van Specialist Retail Systems (SRS) uit Almere. Een groot voordeel van de nieuwe afrekensoftware is de directe real-time verwerking van de verkopen. Iedere transactie wordt voortaan direct verzonden naar het centrale systeem op het hoofdkantoor van de kledingketen. De overstap zorgt voor een grotere efficiëntie en betere, maar vooral ook snellere service naar de klanten.

Uitgebreid onderzoek
Na een uitgebreid onderzoek van enkele maanden kwam de nieuwste afrekensoftware van SRS als beste uit de bus. `'Onze afweging is gebaseerd op de gunstige prijs, het gebruiksgemak van de software en de aanwezige certificering voor de EMV goedgekeurde PIN apparaten'', aldus Rene Krassenburg, directeur van Jeans Centre. Naast de software heeft Jeans Centre ook gekozen voor de hardware van SRS. Sinds enkele maanden staan de Tipro kassa's al in een aantal filialen. `'De reacties uit de filialen waren zeer enthousiast en hebben zwaar meegewogen in de uiteindelijke beslissing om deze producten af te nemen bij SRS."

Nieuwe mogelijkheden
De software van SRS biedt een hoop nieuwe mogelijkheden voor Jeans Centre. Rene Krassenburg: `'De verkoopinformatie is centraal direct voorhanden en wij kunnen meerdere keren per dag de gegevens analyseren en waar nodig de distributie aanpassen.'' Bij ons ligt alles op het juiste moment op de juiste plek. Het uitwisselen van goederen is hiermee verleden tijd.'' Het hoofdkantoor heeft voortaan voor alle filialen inzicht in de voorraden en kan in één oogopslag zien wat de best en slechts verkopende artikelen zijn.

Over Specialist Retail Systems(SRS)
SRS heeft ruim twintig jaar ervaring in retail automatisering. Naast het afrekenpakket StorePos, levert SRS ook andere softwareoplossingen voor juweliers, kleding-, schoenen-, lingerie- en sportwinkels. Zo was SRS bijvoorbeeld de eerste softwareleverancier dat een online automatiseringspakket op de markt bracht: "StoreInfo" op basis van SAAS "Software as a service". Enkele bekende relaties van SRS buiten de mode om zijn onder andere Swarovski en Nuon Retail.

Over Jeans Centre
Jeans Centre is een landelijk opererende keten van vrijetijdskledingwinkels. Als Nederlands grootste denimspecialist verkoopt Jeans Centre ook betaalbare collecties van Esprit, Garcia, QS, EDC, Wrangler en Cars. Na de overname van Jeans Centre in mei 2005 door Jeans Centre Holding is men begonnen met het verbouwen van de winkels. Inmiddels zijn alle winkels verbouwd en van het nieuwe concept voorzien. Nu is de beurt aan de automatisering.





Specialist Retail Systems BV