Gratis downloaden via FreewareBlog.nl


LEKKERKERK, 20080116 -- Sinds december kunnen internetters via FreewareBlog.nl gratis en legaal software downloaden. De website is nieuw en heeft als doel zo veel mogelijk gratis programma's te testen en bespreken. Bezoekers kunnen deze vervolgens snel en simpel via de site binnenhalen.

Via de site hebben bezoekers de mogelijkheid om zelf een review van het programma achter te laten. De freeware is netjes onderverdeeld in categorieën. In de toekomst zal er ook nog een ratingsysteem en downloadtellers aan de weblog worden toegevoegd. In de eerste maand van haar bestaan is de site al meer dan 2.000 keer bezocht.

Initiatiefnemer Geleijnse is tevreden met zijn nieuwe website: "Ik maakte zelf veel gebruik van gratis en legale software, maar in Nederland is eigenlijk nergens een echt goed en actueel overzicht van freeware te vinden. Daarom ben ik er zelf maar mee begonnen. Het is de bedoeling dat het een echte gebruikerssite wordt. Wij zoeken de programma's bij elkaar, schrijven er een kort stukje over en bezoekers mogen daarna hun oordeel uitspreken."

Freeware is software die gratis wordt verspreid en onbeperkt mag worden gebruikt. Veel van deze software kan uitstekend dienen als vervanging voor betaalde programma's.





Ingezonden persbericht