Ingezonden persbericht


= PERSBERICHT =
Datum: 16 januari 2008

Yes-R rapt voor internet in het basisonderwijs!

AppleMark

Met een spetterend optreden, reikte rapper Yes-R vandaag een digitaal schoolbord uit aan de leerlingen van de Amsterdamse basisschool De Botteloef. Zij wonnen de reclamewedstrijd van BOA-Amsterdam voor het basisonderwijs. De gemeente Amsterdam heeft 900.000 euro beschikbaar gesteld voor de aansluiting van alle Amsterdamse scholen op het Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) en voor het voorlichten van docenten. Rapper Yes-R kreeg vandaag ruim 300 kinderen en docenten aan het rappen en springen voor het supersnelle internet!

Leerling leert leerkracht over het gebruik van ict in het onderwijs AppleMark

Ruim 70% van de Amsterdamse scholen krijgt binnenkort een supersnel breedbandnetwerk (zie ook www.nu.nl/news/Glas in de Klas). In de praktijk blijkt echter dat veel leerkrachten het gebruik van Internet en ICT in de klas nog best lastig vinden. Leerlingen zijn daarin hun docenten vaak ver vooruit. Maar ongeveer de helft van de leraren in het onderwijs gebruikt af en toe de computer bij lesactiviteiten, 11% heeft zelfs nog nooit met een computer gewerkt (bron: Vier in Balans Monitor 2007 van Kennisnet). In de reclamewedstrijd maakten leerlingen dan ook reclame voor de mogelijkheden en voordelen van supersnel internet. ÒAls iemand de docent kan overtuigen van de toegevoegde waarde van de nieuwe, snelle verbinding dan is het de leerling zelf,Ó aldus Joop Overmars van BOA Amsterdam.

BOA, voor en door het Amsterdamse onderwijs
De cosperatieve Vereniging BOA realiseert, namens de Amsterdamse schoolbesturen, een breedbandverbinding voor het onderwijs. Daarnaast wil BOA scholen inspireren en enthousiasmeren om direct gebruik te gaan maken van het nieuwe netwerk. Leerlingen krijgen sneller toegang tot informatievoorzieningen, tot culturele voorzieningen en kunnen bijvoorbeeld eenvoudig filmpjes down- en uploaden of beeld en geluid uitwisselen met andere scholen.



Ingezonden persbericht