Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Nieuwjaarsborrel SP: Ook de Amsterdamse fundamenten versterken

Nieuwjaarsborrel SP: Ook de Amsterdamse fundamenten versterken

16-01-2008 * Tijdens de nieuwjaarsborrel van SP-Amsterdam afgelopen zaterdag bepleitte afdelingsvoorzitter Laurens Ivens dat komend jaar ook op lokaal niveau de fundamenten van de partij versterkt moeten worden. "In 2008 zal onze organisatie sterker gemaakt moeten worden. Het is van belang dat de juiste mensen op de juiste plekken zitten. In 2010 zullen de raadsverkiezingen waarschijnlijk grote veranderingen en meer verantwoordelijkheid brengen. De fundamenten hiervoor moeten komend jaar al gelegd worden."
Laurens Ivens spreekt de zaal toe

Naast deze oproep kondigde de afdelingsvoorzitter ook aan dat in 2008 een grootse cursus voor actieve leden van start zal gaan en alle leden deze week een geheel vernieuwd Amsterdammertje (inlegvel in partijblad 'de Tribune') tegemoet kunnen zien. In het voorjaar van 2008 moet de organisatorische kant van onze fundamenten weer als een huis staan, zodat daarna alle aandacht uit kan gaan naar de leden. Het cursus- en activiteitenprogramma zal in 2008 steviger dan ooit worden.

Verder zal de SP nog meer aandacht geven aan het uitwerken van goede alternatieven. Ivens: "We horen steeds meer mensen aangeven dat de overheid weer enige regie dient te nemen over de maatschappelijke ontwikkelingen. Nu de SP met deze boodschap geen roepende in de woestijn meer is, zullen we mensen moeten verleiden met onze uitgewerkte en verleidelijke alternatieven. Op die manier moeten we de Amsterdammers weer hoop geven op een socialere en menselijkere samenleving."

Fractievoorzitter Remine Alberts in gesprek

Amsterdamse SP'ers proostten in Pont 13 op een actief 2008, waarin de SP regelmatig zichtbaar is op straat. Ivens: "Hopelijk zijn komend jaar zo min mogelijk acties tegen slechte plannen van anderen nodig, maar kunnen we ons er volop op richten onze standpunten onder de aandacht van de mensen te brengen. En daarmee ook successen afdwingen."