KNSB

KNSB organisatie Kaartverkoop Bondscongres Boeken Contourennota 2006-2010 Licenties KNSB berichten Logorechten ANP Schaatsnieuws Reglementen KNSB persberichten Declaratie Nieuwsbrieven Vacatures NOS Teletekst Verzekeringen Schaatssport

Kerstholt vol ambities naar EK
publicatie: 16-1-2008

Meer wedstrijdinformatie >>>

Hoogland (KNSB) - Vrijdag gaan in het Letse Ventspils de Europese kampioenschappen shorttrack van start. Binnen de Nederlandse ploeg zullen de ogen vooral gericht zijn op Niels Kerstholt en Annita van Doorn. Beide rijders werden vorig jaar in Sheffield zesde in het klassement en willen nu meer.

Kerstholt heeft duidelijke ambities als het gaat om de EK. "Ik ga voor de winst. Ik heb kansen, rij hard en heb het gevoel dat het kan", kijkt Kerstholt vol vertrouwen vooruit. "Als ik kijk naar de Europese rijders, dan weet ik dat ik niet onder doe voor de anderen. Als ik scherp ben en goed voorin rij, kan ik winnen. Maar het kan ook anders uitpakken. Het wordt heel spannend."

Ook juniore Jorien ter Mors, die voor de tweede keer aan de start verschijnt, is in vorm. Een goede generale afgelopen weekend - een achtste plaats op de wereldkampioenschappen voor junioren en een nieuw nationaal jeugdrecord op de 500 meter - is misschien wel een voorbode van mooie prestaties. Voor de aflossingsploegen wordt het spannend. De Nederlandse dames verdedigen het brons en willen minimaal podium rijden. Ook de mannen zullen hard moeten strijden voor een plek in de race om de medailles.

In de jonge ploeg van bondscoach John Monroe maken Maaike Vos, Freek van der Wart en Ingmar van Riel hun debuut. Zij verschijnen voor het eerst aan de start van een Europees kampioenschap. De ploeg bestaat verder uit de ervaren Liesbeth Mau Asam, Sanne van Kerkhof, Daan Breeuwsma en Rudy Koek. Monroe zal ter plekke bepalen welke rijders uitkomen in het team op de aflossing.

Meer nieuws over het EK Shorttrack

- Kerstholt ruikt zijn kans op EK

- Van der Wart bij eerste EK op zoek naar het goede gevoel

Programma
Vrijdag: 1500 m en voorrondes aflossing 3000 m dames / 5000 m heren Zaterdag:500 m en halve finales aflossing 3000 m dames / 5000 m heren Zondag: 1000 m superfinale 3000 m, Finale aflossing 3000 mdames / 5000 m heren

Meer wedstrijdinformatie >>>