Gemeente Zwolle

Ook Electrabel gaat op Voorsterpoort hoogte in

Datum uitgave persbericht: 12/18/2007

Energieonderneming Electrabel wil op Voorsterpoort aan de Grote Voort zich vestigen in een nieuw kantoor. Spoolderwerk BV gaat dit gebouw van ruim 28.000 vierkante meter ontwikkelen. Electrabel neemt 20.000 vierkante meter af. Dit gebouw wordt maximaal 75 meter hoog, telt straks 437 parkeerplaatsen en sluit zowel architectonisch als stedenbouwkundig aan bij buurman ABN/AMRO. Het college stemt in met deze ontwikkeling en is bereid mee te werken aan een vrijstellingsprocedure. Daarvoor moet de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit nemen.

Op 16 januari van het komende jaar wordt voor omwonenden en bedrijven een inloopbijeenkomst georganiseerd over het bouwplan en de inrichting van de buitenruimte. Als er een ontvankelijke bouwaanvraag is ingediend, wordt het plan naar verwachting van 12 maart tot 23 april ter visie gelegd. Als alles meezit, kan in de loop van augustus een verklaring van geen bezwaar worden afgegeven door de provincie Overijssel. Een maand later, in september 2008, kan de bouwvergunning worden verleend.

Integrale visie Voorsterpoort

Het bouwplan en de buitenruimten sluiten goed aan bij de intenties van de structuurvisie. Op een paar onderdelen zijn er echter enkele afwijkingen. Het oorspronkelijke idee van een terrasopbouw is verlaten en het destijds gewenste groene dak wordt anders ingevuld. Wel voldoen de plannen aan de Integrale visie Voorsterpoort "600mXL", die dit voorjaar is opgesteld. Deze visie gaat uit van een centrale verbindingsas, het groothandelsgebouw. Het kantoreneiland Voorsterpoort, waarvan Electrabel onderdeel zal vormen, en het stationsplein aan de noordzijde vormen de beide uiteinden van de as. Wethouder Martin Knol is buitengewoon verheugd over de vestigingsplannen van Electrabel op Voorsterpoort. "De komst van dit bedrijf is uiteraard heel goed voor de werkgelegenheid in Zwolle. Electrabel is een sterk groeiend bedrijf en daar profiteert Zwolle van mee. Daarnaast vormt dit een enorme impuls voor de ontwikkeling van Voorsterpoort, die hierdoor weer een stap dichterbij is gekomen".

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 18-12-2007 tot 17-01-2008