Ingezonden persbericht


Jongeren in Heerde hebben wat te zeggen !

Het nieuwe jaar is nog jong. Bintwerk wil positief met jongeren uit de gemeente Heerde bezig zijn. Dit wil men niet alleen VOOR, maar vooral MET de jeugd doen. Daarom houdt deze welzijnsorganisatie op woensdag 16 januari een jeugddebat over vrije tijd. De jeugd mag dan zeggen wat ze vindt van de mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding in de gemeente Heerde. Is er genoeg te doen? Zijn er voldoende ontmoetingsplekken, evenementen en voorzieningen? Belangrijkste onderwerp van gesprek is: Op welke manier kunnen jongeren zelf samen met gemeente en instellingen het leefklimaat voor de jeugd in Heerde nog beter maken.

Het debat wordt gehouden n.a.v. een jeugdonderzoek over vrije tijd. De resultaten zijn in de maand december bekend gemaakt. Bintwerk stuurt deze onder andere naar de gemeente Heerde, maar ook naar andere organisaties, die met jeugd te maken heeft. Men hoopt hiermee te bereiken, dat de kwaliteit van de vrije tijdsvoorzieningen voor de jeugd wordt verbeterd en beter aansluit bij de wensen van jongeren.

Bintwerk rekent er op dat de jeugd deze avond aangrijpt om hun mond open te doen, zodat helder wordt wat de jeugd wil.

Het debat wordt geleid door Willem Alkema, die o.a. bekend is als presentator van het bevrijdingsfestival in Zwolle.

Er is een deskundige jury en er zijn leuke prijzen te verdienen voor de beste en origineelste debaters. Direct na het debat worden jongeren uitgenodigd om aan allerlei workshops mee te doen. In de enquete hebben jongeren aangegeven welke activiteiten voor hen interessant zijn. De jeugd kan gratis aan de volgende workshops deelnemen : karate, diverse dansen van klassiek tot streetdance, popsong, djembee, theatersport en body Jam. Hiervoor verlenen De Hank, Sportscenter Bijsterbosch, Dansstudio Juliette en dansschool Bruinewoud hun medewerking. De rapband Lyrische Hoogstand zal het debat inluiden. De avond vindt plaats in CC De Noordgouw in Heerde. De start is om 19.30 uur en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten.

Jongeren die meer willen weten of actief mee willen doen, kunnen contact opnemen met de jongerenwerker van Bintwerk, tel. 0578 -691295 of 06-52218487. Organisaties die de onderzoeksresultaten willen ontvangen, kunnen zich met bovengenoemd nummer in verbinding stellen of het downloaden van de website van Bintwerk: www.Bintwerk.nl


---- --