Ingezonden persbericht

Team Autdoor SUV neemt deel aan Arctic Challenge 2008

Autdoor SUV is ook tijdens de 2008 editie van de Arctic Challenge weer van de partij. Deze loodzware autorally van 7.000 km voert de deelnemers door de barre winterse kou van Scandinavië naar de Poolcirkel.

De eigenaren van Autdoor SUV, Bas en Niels Oude Luttikhuis, doen voor de tweede keer mee aan de Arctic Challenge. Deze twee broers vormen samen Team Autdoor SUV. Tijdens de 2007 editie van de Arctic Challenge wist het Autdoor SUV de snelste tijd neer te zetten, door straftijd wisten ze echter geen hoge positie te halen in het eindklassement. Nu zijn zij alweer druk bezig met het uitstippelen van een strategie om deze keer de eerste plaats te halen!

Maximum snelheid
De Arctic Challenge wordt in 2008 voor de 6de keer georganiseerd. Het bijzondere van de Arctic Challenge is dat de deelnemers zich aan de geldende maximum snelheden moeten houden en gebruik moeten maken van normale auto's. In elke auto wordt een hoogstaand track & trace systeem ingebouwd, zodat alle teams gedurende de rally via o.a. de website autdoorbelowzero.nl te volgen zijn.

Navigeren
Bij de start krijgen de teams een logboek met routebeschrijving mee waaruit door goed lezen en navigeren de juiste route te halen is. Enerzijds bestaan de aanwijzingen uit opgegeven locaties of bijzonderheden van een plaats, anderzijds kunnen de aanwijzingen bestaan uit GPS-coördinaten.

Hummer H3
In 2007 nam het Autdoor SUV deel aan de Arctic Challenge in een Kia Sorento, voor de 2008 editie is de keuze gevallen op een zwarte Hummer H3. Aan het woord Niels Oude Luttikhuis: "We zijn van mening de de Hummer een perfecte auto is voor de zware omstandigheden waar we in zullen belanden. Deze auto is enorm sterk en we hebben er enorm veel bekijks mee."

De Arctic Challenge start op zondag 20 januari om 14:00 uur bij Roemaat Transport, Albert Schweizerstraat 19 te Lichtenvoorde. Op zaterdag 26 januari is de finish bij Vesting Finance, aan de Bonairelaan 4 te Hilversum.

Media aandacht
De gehele rally is regionaal te volgen op radiozender GelreFM (in de Achterhoek). De rest van Nederland kan de uitzendingen volgen via internet. Ga hiervoor naar de site van GelreFM (www.gelrefm.nl). en luister LIVE op de tijden die zijn aangegeven.

Tevens wordt de rally uitgezonden door "Top Speed". "Top Speed" wordt uitgezonden op 18 commerciële regionale televisiestations (waaronder TV Hengelo), op YouTube, Google Video, www.topspeedtv.nl en via I-Tunes. Dit resulteert in totaal meer dan 1 miljoen kijkers. Wilt u de afleveringen van de 2007 Arctic Challenge zien? Kijk dan op www.autdoorbelowzero.nl