Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Denktank sociale cohesie

13 december 2007

Bewonersavond "denktank sociale cohesie'

Op 17 januari 2008 organiseert de denktank sociale cohesie een bewonersavond. Wilt u ook dat bewoners in het Oost-Watergraafsmeer minder langs elkaar heen leven en wilt u dat bewoners kansen krijgen om mee te doen? raat dan mee over de voorstellen van de denktank, breng uw eigen ideeen in een maak van de 'denktank'.

In Oost-Watergraafsmeer wonen bijna 60.000 mensen. Met elkaar moeten we de buurt leefbaar houden en bovendien op een goede manier met elkaar om gaan. De delraad doet er veel aan om dit te bereiken, samen met bewonders. Dit gebeurt op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door projecten van denktank sociale cohesie. eind 2004 heeft een groep bbetrokken bewoners besloten zelf activiteiten te ontwikkelen om, zoals burgermeester Cohen dat zegt, "de boel bij elkaar houden". Ze noemden zichzelf de 'denktank sociale cohesie'. De denktantk heeft verschillende goede activiteiten opgeleverd, zoals "Bakkie in de buurt" en de beursvloer waarmee vele jongeren een stageplek hebben gevonden.

In het voorjaar van 2007 heeft de oude denktank sociale cohesie de fakkel overgedragen aan een nieuwe ploeg.

denktantk sociale cohesie

Ook de nieuwe denktank bestaat uit enthousiaste bewoners met een uiteenlopende achtergrond en ervaring en een groot netwerk. Ze kunnen buiten de officiele kanalen om op een snelle maneir veel tot stand brengen. De hulp van de andere enthousiaste bewoners is hierbij onmisbaar.

Volgens de denktank draait het bij sociale cohesie vooral om netwerken, om contacten tussen mensen. Dat kan varieren van elkaar groeten op dstraat tot samen een deel van de wijk opnieuw inrichten. Het is belangrijk om anderen te kennen en dingen samen te doen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die meer contacten hebben zich veiliger en meer thuis voelen in de wijk en betere kansen hebben op de arbeidsmarkt dan mensen die weinig contact hebben.

De denktank wil daarom mensen bij elkaar brengen rond 10 projecten:
* Het erfgoed van Oost-Watergraafsmeer

* Sociale ontmoetingsruimte

* Ruimte voor contact

* Ouderen en vrouwen doen mee

* Goede zaken

* De Spoordijk als voortuin

* Goed voorbeeld doet goed volgen

* Interculturele dialoog

* Week van de smaak

* De Wenswijk

Wilt u weten wat deze projecten inhouden, heeft u zelf ook ideeen of wilt u meewerken aan één van de projecten van de denktank, meldt u dan aan voor de bewondersavond. Er is plaats voor 150 mensen.

De avond vindt plaats 17 -01-2008, om 19.00 uur in Hotel Arena aan de 's-Gravensandestraat 151. U kunt zich aanmelden voor de bewonersavond door een e-mail te sturen naar: denktank@oost-wgm.amsterdam.nl of door te bellen naar 020 - 774 4010