Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sport, politiek en mensenrechten: debat over China en de Olympische Spelen

09 jan 2008 | Op 17 januari organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken een bijeenkomst over de Olympische Spelen en de mensenrechten in China. Met de Spelen in zicht is er is de laatste maanden veel geschreven en gesproken over de verhouding tussen sport, politiek en mensenrechten. Moeten sporters zich bijvoorbeeld met politiek bezighouden? Mag sport gebruikt worden om de mensenrechten in China aan te kaarten?

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken), staatssecretaris Bussemaker (Sport), voorzitter Terpstra van het Nationaal Olympisch Comité en directeur Nazarski van Amnesty International Nederland wisselen met elkaar én het publiek van gedachten over de dilemma's rond de aankomende Spelen. U bent van harte welkom om aan dit debat deel te nemen. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen aan het panel.

Het debat vindt plaats op donderdagochtend 17 januari van 10:00 tot 12:00 in NH Hotel Carlton Ambassador (Sophialaan 2 in Den Haag). De toegang is vrij. U kunt zich vóór 15 januari per email aanmelden via DAO@minbuza.nl, met vermelding van naam, het aantal personen en (indien van toepassing) de organisatie waaraan u verbonden bent. Belangstellende media kunnen zich aanmelden bij de directie Voorlichting en Communicatie; DVL@minbuza.nl.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl