Gemeente Heusden


Politiek Jongerendebat 10 januari 2008
Politiek Jongerendebat

Op donderdagavond 17 januari 2008 vindt in Heusden een politiek jongerendebat plaats. Het debat wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis in Vlijmen, Julianastraat 34. Het begint om 19.30 uur en zal tot 21.30 uur duren.

Initiatiefnemers en organisatoren voor dit debat zijn: CDA-Heusden, en de Gemeente Heusden, met medewerking van jongeren.

Het debat is partijoverstijgend. Het gaat over jeugd en politiek, over jeugd- en jongerenbeleid, en over natuur en milieu. Wethouder Mart van der Poel en wethouder Raymond van den Bos zullen uit hun beleidsterrein elk een stelling voor discussie aanbieden. Daniëlle van Lith-Woestenberg, oud-leerlinge van het d'Oultremontcollege, thans CDA-fractievoorzitter te Eersel, zal haar succes-ervaringen met locale politiek toelichten. Ook hierover wordt gediscussieerd om te kijken wat we daarvan in Heusden kunnen toepassen.

Het debat verloopt volgens de bekende `Lagerhuis-formule' en staat onder leiding van Wim van Erp, wethouder te Boxtel en voormalig directielid van het d'Óultremontcollege. Er is een prijs voor de beste debater. De jury wordt gevormd door de wethouders Van der Poel en Van den Bos, samen met Ans Buijs, directeur van de lerarenopleiding van Fontys Hogeschool te Tilburg. Burgemeester Henk Willems zal het debat evalueren.

Ook leden van de Heusdense gemeenteraad zullen op deze avond aanwezig zijn.
Geplaatst op: 10 januari 2008