Sport, politiek en mensenrechten: debat over China en de Olympische Spelen

Op 17 januari organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken een ronde tafel bijeenkomst over de Olympische Spelen en de mensenrechten in China. Belangrijke 'spelers' gaan met het publiek in debat over de verhouding tussen sport, politiek en mensenrechten.

Met de Olympische Spelen in zicht is er is de laatste maanden veel over dit onderwerp geschreven en gesproken. Moeten sporters zich met politiek bezig houden? Mag sport gebruikt worden om de mensenrechten in China aan te kaarten? Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken), staatssecretaris Bussemaker (Sport), voorzitter Terpstra van het NOC*NSF en directeur Nazarski van Amnesty International Nederland vormen een panel dat, na een korte inleiding, met elkaar en met het publiek van gedachten zal wisselen over de dilemma's rond de aankomende Spelen.

Het debat vindt plaats op donderdagochtend 17 januari van 10:00 tot 12:00 in het Carlton Ambassador Hotel, Sophialaan 2 in Den Haag. De toegang is vrij. Belangstellenden kunnen zich vóór 15 januari per email aanmelden via DAO@minbuza.nl, met vermelding van naam, het aantal personen en (indien van toepassing) de organisatie.

Noot voor redacties (