Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen doet aftrap project Barendrecht 2025 op Calvijn 't Groene Hart

BARENDRECHT (maandag 14 januari) ­ Op donderdag 17 januari presenteert burgemeester Van Belzen de vier pijlers van de beleidsvisie op Barendrecht in 2025 op het Calvijn 'Groene Hart. Leerlingen van vijf atheneum zullen zich aan de hand van deze pijlers komende tijd bezighouden met Barendrecht in 2025. Dit project is onderdeel van het vak maatschappijleer.

De gemeente Barendrecht heeft in samenspraak met inwoners, instellingen en bedrijven een concept-beleidsvisie ontwikkeld op Barendrecht in 2025. Iedereen in Barendrecht heeft de kijkdoos ontvangen waarin deze beleidsvisie met het thema 'Barendrecht investeert in ontmoeting' is uitgelegd. In de beleidsvisie worden vier pijlers genoemd, namelijk de visie op Barendrecht als geheel, visie op de ruimte, visie op de economie en visie op een sociaal Barendrecht. In het kader van het Groene Hart Academy, waarbij leerlingen van de bovenbouw zich met behulp van specialisten verdiepen in bepaalde onderwerpen, richten 58 leerlingen zich komende tijd op Barendrecht in 2025.

Totaalvisie op Barendrecht in 2025
Burgemeester Van Belzen zal op 17 januari om 15.00 uur op het Calvijn 't Groene Hart de vier pijlers presenteren als aftrap op het project Barendrecht 2025. Hierna wordt er per pijler iets dieper ingegaan op de deelaspecten ervan. De leerlingen zullen zich opdelen in vier groepen die elk een pijler vertegenwoordigen. Zij gaan nadenken en discussiëren over de vier pijlers en de deelaspecten. De vier groepen zullen hun visies op elkaar afstemmen wat resulteert in een totaalvisie op Barendrecht in 2025. Deze totaalvisie gaan de leerlingen in het voorjaar presenteren in een commissievergadering.

Noot voor de pers,