Gemeente Leeuwarden

Persbericht, 15 januari 2008

Eerste steen nieuwbouwproject Fruitstraat

De eerste steen van het nieuwbouwproject aan de Fruitstraat in Leeuwarden wordt op donderdag 17 januari aanstaande om 16.00 uur door Wethouder Wonen, Roel Sluiter, gelegd.

Na sloop van het sterk verouderde complex, bestaande uit enkele winkels met bovenwoningen, kan met de nieuwbouw worden gestart. Het nieuwe wooncomplex aan de Fruitstraat is ontworpen door GDA Architecten uit Burdaard. Het complex bestaat uit 55 huurappartementen, verdeeld over drie bouwblokken. De ruime appartementen zullen door WoonFriesland (voorheen Corporatieholding Friesland) worden verhuurd aan 55-plussers. Een aantal eenheden wordt verhuurd aan Talant ten behoeve van een begeleid wonen project. In opdracht van WoonFriesland bouwt Jorritsma Bouw de appartementen. Als alles volgens planning verloopt is medio 2009 de oplevering.

De ontwikkeling en de bouw van dit complex is onderdeel van de stedelijke herstructureringsopgave die PPS3Plus in de Gemeente Leeuwarden realiseert. PPS3Plus is een publieke-private samenwerking van de Gemeente Leeuwarden en WoonFriesland met de bouwbedrijven Friso Bouwgroep, Jorritsma Bouw en Aannemingsmaatschappij Noppert.


----------