Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

15-01-2008

Boekpresentatie 'Wat is nu gezond?'
Op donderdag 17 januari biedt Akademiehoogleraar Martijn Katan het eerste exemplaar van zijn boek Wat is nu gezond? aan aan minister Plasterk in Den Haag.
's Middags wordt het boek in het Trippenhuis, de zetel van de KNAW, gepresenteerd aan de pers. Katan legde al eens uit waarom een kroket gezonder is dan wordt gedacht. In Wat is nu gezond? ontkracht hij andere mythes over voeding en gezondheid. Hij geeft aan wat bewezen gezond is, wat een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht.

Het is een boek voor leken met een kritische instelling. Katan legt uit op welk onderzoek zijn uitspraken zijn gebaseerd en wat de beperkingen van dat onderzoek zijn. Dit boek is een uitkomst voor mensen die harde informatie zoeken over voeding en laat zien wat er werkelijk wetenschappelijk vaststaat.

Katan is hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit en een van de meest geciteerde voedingsonderzoekers ter wereld. Als Akademiehoogleraar is hij door de KNAW in de gelegenheid gesteld om zich vijf jaar lang geheel naar eigen inzicht bezig te houden met innovatief onderzoek en onderwijs, zonder de bestuurlijke verplichtingen die normaal gesproken tot zijn functie behoren. Martijn Katan is tevens lid van de Gezondheidsraad, schreef mee aan het invloedrijke advies over voeding van de Wereld Gezondheids Organisatie en heeft een column in de Volkskrant.

Uitgeefgegevens
Wat is nou gezond? Fabels en feiten over voeding M.B. Katan
Paperback | 197 Pagina's | Bert Bakker
ISBN10: 9035131339 | ISBN13: 9789035131330
Bestel online