Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Opening expositie Stadsdromen in verpleeghuis Pniël

In deze expositie hebben zowel jongeren van het Libanon Lyceum als ouderen uit verpleeghuis Pniël elkaars lievelingswereld vastgelegd in tekeningen en schilderijen.

Op donderdag 17 januari wordt de expositie Stadsdromen in verpleeghuis Pniël geopend door Dagelijks Bestuurder Michel de Visser.

Het project Stadsdromen is een idee van mediakunstenaar Janna Kool en bouwkundig ingenieur Jan Bekkering. De gemaakte kunstwerken moeten de portretten van de deelnemers in hun gewenste stadsdroom verwezenlijken. Wederzijds zijn tussen jong en oud briefjes uitgewisseld waarop wensen voor de leefomgeving zijn beschreven. Aan ouderen uit het verpleeghuis is bijvoorbeeld gevraagd wat voor uitzicht ze zouden willen hebben vanuit hun raam. Deze wensen zijn vervolgens op kunstzinnige wijze vervuld door de jongeren van het Libanon Lyceum. Aan de jongeren is gevraagd in wat voor stad ze zouden willen wonen. Deze droom is vastgelegd door ouderen uit Pniël, en mensen die hier een dagbehandeling volgen. Kunstenaar Willem van Hest heeft de betrokken ouderen geholpen om een kunstwerkje over jongerendromen te vervaardigen.

Jong en oud doet mee

Kool en Bekkering zochten in de zomer van 2007 een school die aan het project wilde meewerken. Dit werd uiteindelijk het Libanon Lyceum in Kralingen, waarvan de HAVO-3 leerlingen die tekenen in hun pakket hebben aan het project hebben meegedaan. De expositie wordt op 17 januari geopend om 13.30 uur door Michel de Visser, die in zijn speech uitleg zal geven over dit project. De expositie is overigens nog te bewonderen tot vrijdag 22 februari.

Enkele kunstwerken van de deelnemers