Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 17 januari

Fryslân, 17-01-2008 o Politieberichten van woensdag 16 januari 07.00 uur t/m donderdag 17 januari 07.00 uur.

Heerenveen: man met drugs aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 36-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van bezit en/of handel in verdovende middelen. De verdachte werd met zijn auto gecontroleerd op de A32. Hij had meerdere zakjes met drugs (weed, cocaïne en heroïne) bij hem. Hij verklaarde dat dit alleen voor eigen gebruik was. Bij onderzoek in zijn woning werden echter goederen aangetroffen om drugs te versnijden en te wegen. Ook werd nog een hoeveelheid speed gevonden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Burgum: mishandeling
De politie heeft woensdagavond een 22-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks 19.00 uur had de verdachte op de Prins Bernhardstraat ruzie gehad met een 21-jarige bewoner van die straat. De aanleiding was een meningsverschil over een nog uitstaande schuld (geld). De verdachte sloeg de ander in het gezicht en fietste weg. Hij is later in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: man met mes aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 34-jarige man aangehouden op verdenking van wapenbezit. Omstreeks 15.35 uur zagen politiemensen dat de verdachte op het Zaailand liep met een ijzeren staaf en een mes in zijn hand. Hij gooide een fiets op de grond. Daarna liep hij een winkel in en gooide het mes weg onder een kleding rek. In de winkel werd de man, die zeer agressief werd, aangehouden. Bij de fiets werd nog een busje pepperspray aangetroffen. De aanleiding tot zijn gedrag is waarschijnlijk een ruzie in de relationele sfeer geweest, die kort daarvoor had plaats gevonden. De verdachte is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Vermoedelijk betreft het een illegale vreemdeling.

Balk: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bosmastrjitte. Woensdagmiddag kwam men binnen na het forceren van het slot van de achterdeur. Er zijn onder andere een videocamera, een fotocamera, een CD-speler, een iPod en een DVD-set met twee schermen weggenomen. De 41-jarige bewoner deed aangifte.

Dokkum: jeugdigen aangehouden voor wapenbezit en ID
De politie heeft woensdagavond twee jongeren uit Dokkum aangehouden. Tot drie keer toe renden ze weg als de politie in zicht kwam. Dat was uiteraard verdacht, waar twee agenten zowel lopen als met de auto de achtervolging inzetten. In een steeg achter de Keppelstraat konden beide jongeren achterhaald worden. Op de vraag waarom ze wegrenden op het moment dat de politie er aan kwamen, zeiden ze dat ze wel eens uit wilde proberen of de politie dan ook achter ze aan kwam. Die bevestiging hadden ze dus inmiddels gekregen. Het leverde beiden ook nog een proces-verbaal op. De ene kreeg een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. De andere, een 15-jarige knaap, bleek in het bezit van vuurwerk en een boksbeugel. Hij kreeg een proces-verbaal voor verboden wapenbezit.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding behandeld, waarbij een 25-jarige man uit Drachten gewond raakte. De man reed met zijn auto over de Waldwei. Bij de Werpsterhoek had hij kennelijk te laat in de gaten dat men voor hem stilstond voor de verkeerslichten. Hij reed achter op de auto van een 74-jarige man uit Grootegast. De man uit Drachten is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld in een portiekwoning aan de Giekstraat. Men kwam binnen na het openbreken van de deur. Er zijn onder andere een lcd-scherm, een computer en twee fietsen gestolen. De 22-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: uitslaande brand
De politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een grote brand in een appartementengebouw aan de Grote Kerkstraat. De brand werd omstreeks 22.30 uur gemeld door een bewoner. Direct werden alle wooneenheden van het blok, ongeveer dertig, ontruimd. De bewoners werden opgevangen in de Grote Kerk. Eén van de bewoners, een 53-jarige vrouw, is met flinke brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. In haar appartement is de brand waarschijnlijk ook begonnen Geen van de bewoners heeft de nacht meer door kunnen brengen in zijn of haar woning. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Tijdens het afhandelen van de brand, werd een politieauto op de Groeneweg vernield. Door een nog onbekende werd een flinke deuk in de linkerachterzijde geschopt.