Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 17-01-2008

Betalen of zitten

UTRECHT Op dinsdag 15 januari en woensdag 16 januari heeft de politie van district Utrecht zuid een actie gehouden om niet betaalde boetes te innen en bewoners die nog een straf uit moeten zitten op te halen.

Iedereen die zijn boetes niet heeft betaald of door de rechter bij verstek is veroordeeld, staat bij de politie gesignaleerd. Dat kan gaan om een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel waarbij ook niet op aanmaningen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau is gereageerd, of om een winkeldief die niet op een rechtszitting is verschenen en bij verstek is veroordeeld tot hechtenis.

Er werd voor een bedrag van 7953,- aan openstaande boetes geïnd. Zes bewoners werden aangehouden die nog een straf moeten uitzitten. Op verschillende locaties zijn betalingsafspraken gemaakt die de komende dagen afgehandeld zullen worden.

De politie van district Utrecht zuid blijft regelmatig de bewoners benaderen die hun boetes niet betalen of die nog een straf hebben uit te zitten. Bewoners die weten dat de politie mogelijk bij hen aan de deur komt, kunnen ook zelf naar het politiebureau komen om hun niet-betaalde boetes te voldoen.

Stroomstoring Overvecht

UTRECHT- Op woensdagavond werd de wijk Overvecht getroffen door een grote stroomstoring. Omstreeks 19.45 uur viel de stroom uit in de wijk. De politie hield direct toezicht in de wijken en in het bijzonder bij de winkelcentra. Enkele voertuigen van het KLPD assisteerde hierbij.

Tussen 19.45 en 20.00 uur werd een winkelruit aan de Andesdreef vernield en op de Vancouverdreef werd een ruit van een woning vernield.

Later die avond werden drie personen aangehouden voor baldadigheid.

De brandweer moest in actie komen omdat enkele liften kwamen vast zitten met daarin personen. Niemand raakte daarbij gewond. Een bewoner van Overvecht moest naar het ziekenhuis worden vervoerd omdat zijn beamedemingsapparaat dreigde op te raken. Omstreeks 22.00 uur was de stroomstoring weer voorbij.

Man aangehouden voor mishandeling en beroving

UTRECHT- De politie heeft in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 januari een man aangehouden die verdachte wordt van het beroven en mishandelen van twee vrouwen op het Zandpad.

Op dinsdagavond werd een 32-jarige vrouw uit Polen in haar woonboot aan het Zandpad beroofd van haar geld. Een onbekende man was haar woonboot binnengekomen en hij bedreigde haar en beroofde haar van een geldbedrag. Woensdagavond kwam wederom een melding dat een vrouw op het Zandpad in haar woonboot was overvallen en mishandeld.

Agenten in burger surveilleerde in de omgeving van het Zandpad en zagen omstreeks 03.15 uur een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd enige tijd gevolgd en voor een woning aan de Lumeystraat aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek moet uitwijzen of de man ook voor het eerdere feit in aanmerking komt.

Man aangehouden voor brandstichting

UTRECHT Op de Marnixlaan heeft de politie woensdagavond een man aangehouden voor het plegen van brandstichting.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding dat er brand gesticht was bij een woning aan de Marnixlaan. Ter plaatse bleek dat een man een brandend object door een ruit van de voordeur van een woning had gegooid. De brand was snel uit. Aan de hand van het opgegeven signalement kon even laten een 36-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk een zakelijk geschil aan de brandstichting ten grondslag ligt.