Politie Haaglanden

Persberichten 17 januari

Haaglanden, 17-01-2008

Bestelbus met hennep
Den Haag De politie kreeg woensdagmiddag 16 januari de melding dat vier mannen vuilniszakken uit een woning aan de Haveltestraat haalden en in een bestelbus laadden. Vervolgens stapten de mannen in de auto en reden weg. De melder vertrouwde dit niet en noteerde het kenteken van de bestelbus. Politieagenten die op de melding reageerden, zagen de bus vervolgens op de Fruitweg rijden en lieten hem stoppen. Met toestemming van de bestuurder mochten de agenten in de laadruimte kijken en daar troffen zij 13 zakken met hennep aan. De vier mannen, twee Hagenaars in de leeftijd van 22 en 23 jaar oud en twee mannen uit Litouwen van 19 en 25 jaar oud, werden aangehouden en zijn in verzekering gesteld.

Kentekenplaten gestolen
Den Haag Twee Hagenaars, 16 en 19 jaar oud, werden donderdagochtend 17 januari om 02.56 uur op heterdaad betrapt toen zij de kentekenplaten van een geparkeerde auto schroefden. De getuige zag het tweetal bezig op een parkeerterrein aan de Rederijkerstraat en waarschuwde de politie. Toen de agenten bij het parkeerterrein aankwamen, ging het tweetal er vandoor. Na een korte achtervolging werd een verdachte op de Anna Bijnslaan aangehouden. De ander rende weg richting Van Ruijsbroekstraat maar werd uiteindelijk onder een geparkeerde bestelbus op de Anna Bijnslaan gevonden. Onderzoek op het parkeerterrein wees uit dat van twee autos de kentekenplaten waren afgeschroefd.

Fietser gewond
Den Haag Een 47-jarige fietsster uit Den Haag is woensdagochtend 16 januari gewond geraakt toen zij op de De Savornin Lohmanlaan werd aangereden. De vrouw fietste om 09.35 uur in de richting van het Savornin Lohmanplein toen een 66-jarige automobiliste die vanaf de Godetiaweg kwam haar geen voorrang verleende. Door de aanrijding viel de vrouw op de grond en raakte gewond aan haar hoofd. Zij moest met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis, waar de wond gehecht werd.

Gesnapt met gestolen invalidenkaart
Den Haag Een 22-jarige Haagse kerngezonde automobilist is vannacht omstreeks half twee gesnapt met een gestolen invalidenparkeerkaart. Politieagenten zetten de man op het Rijswijkseplein aan de kant van de weg voor een routinecontrole. Omdat de man geen identiteitsbewijs kon tonen, gingen de agenten in de auto op zoek naar andere documenten met de naam van de man. Die vonden ze niet, wel troffen de agenten een invalidenparkeerkaart aan die in februari 2006 was gestolen. De 22-jarige is daarop aangehouden op verdenking van heling.

Aangehouden na klap
Den Haag Een 43-jarige man is vannacht omstreeks half twee aangehouden, nadat hij in een biljartcentrum aan de Hobbemastraat een 18-jarige jongen had geslagen. Het slachtoffer was aan het biljarten toen de verdachte op hem af kwam. De man was het kennelijk niet eens met de speelstijl van de jongen. Hij begon te schelden en beëindigde zijn tirade met een klap in het gezicht van de 18-jarige. Die belde de politie, waarop de 43-jarige werd aangehouden.

Boze klant probeert raam in te gooien
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar was het er donderdagmorgen 17 januari omstreeks 04.00 uur niet mee eens dat hij een eet- en drinkgelegenheid aan de Laan was uitgezet. De man probeerde daarom met een steen een ruit in te gooien, maar dit mislukte. Personeel van het restaurant liet het hier echter niet bij zitten en achtervolgde de man de binnenstad in. Gealarmeerde agenten in burger hielden de Hagenaar vervolgens aan op de Grote Markt. De politie onderzoekt de zaak.

2.175 autos langs de radar
Rijswijk De politie controleerde woensdag 16 januari tussen 16.00 en 23.00 uur op de Generaal Spoorlaan op snelheid. Van de 2.175 autos die langs de controle kwamen, reden er 337 te hard. Die bestuurders kunnen binnenkort een boete thuis thuis verwachten. De hoogts gemeten snelheid lag op 78 km/u, waar de maximumsnelheid 50 km/u is.

Bromfietscontrole
De Lier Agenten controleerden woensdag 16 januari tussen 07.00 en 12.00 uur 15 bromfietsers op de Veilingweg. In totaal schreven zij 15 bonnen uit voor overtredingen als het niet kunnen tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs en constructiesnelheid.

Meisje (7) gewond in sporthal
Kwintsheul De traumahelikopter vloog woensdag 16 januari om 16.00 uur uit naar de sporthal aan de Leeuwerik in Kwitsheul. Daar was een 7-jarig meisje uit Den Haag gewond geraakt aan haar hoofd. De politie begeleidde de ambulance naar het ziekenhuis en stelde de ouders van het meisje op de hoogte van het ongeval. De precieze toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Voor het eerst blazen
Delft Agenten voerden woensdag 16 januari tussen 23.00 uur en 23.30 uur een kleine alcoholcontrole uit aan de Tanthofdreef. Twintig bestuurders legden met goed gevolg een alcoholtest af. Opvallend was dat het veel (jonge) bestuurders betrof die nog nooit een alcoholtest hadden gedaan. Eén automobilist had zelfs net die dag zijn rijbewijs gehaald.

Dronken man op zoek naar auto
Delft Politieagenten zagen donderdag 17 januari om 05.45 uur een man op de Vulcanusweg lopen. Hij verklaarde op zoek te zijn naar zijn auto. Aangezien de 29-jarige Delftenaar een dronken indruk maakte op de agenten, moest hij een blaastest afleggen. Die gaf aan dat de man te veel gedronken had om te mogen rijden en daarom legden de agenten de man een tijdelijk rijverbod op. De Delftenaar vervolgde daarop lopend zijn weg.

Jongens vernielen ruit
Pijnacker Een 59-jarige man uit Delfgauw belde woensdag 16 januari om 19.30 uur de politie omdat een ruit van zijn glastuinbouwbedrijf vernield was. Hij liep zelf achter de drie jongens van 13 en 14 jaar uit Delfgauw aan en kon ze op de Schimmelpenninck van Oyeweg achterhalen en daar aan de agenten overdragen. Op het politiebureau stelden de agenten de ouders van de jongens op de hoogte en kregen ze een Halt-verwijzing mee naar huis.