Deelgemeente Charlois Rotterdam

Frans Bekkerstraat krijgt Ginkgo biloba

Op 10 januari is gestart met het planten van Japanse Notenbomen - de Ginkgo Biloba - in de middenberm van de Frans Bekkerstraat. In het totaal zullen 22 Ginkgos de Frans Bekkerstraat gaan verfraaien.

Bladeren van de Ginkgo biloba. Vorig jaar zijn in de Frans Bekkerstraat, het deel tussen de Boergoensevliet en de Rietdijk, middeneilanden en enkele drempels geplaatst. Doel was om deze weg verkeersveiliger te maken. De brede weg nodigde teveel uit tot hard rijden. Met de plaatsing van de middeneilanden is de rijweg smaller geworden waardoor het autoverkeer langzamer rijdt en voetgangers veiliger over kunnen steken.
Omdat er in de straat weinig groen is en een woonstraat prettiger en leefbaarder wordt wanneer er groen aanwezig is, heeft de deelgemeente besloten om in de Frans Bekkerstraat bomen te planten. Er is gekozen voor een sierboom, een soort die redelijk klein blijft, om zo de Frans Bekkerstraat meer de uitstraling van een woonstraat te geven, een 30-km straat.

De Ginkgo biloba is de oudst levende boom ter wereld. Botanisch gezien is het de voorloper van de conifeer. Het heeft een uniek, meestal 2-lobbig waaiervormig blad. De boom is goed bestand tegen ziektes en luchtverontreiniging en is goed winterhard. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Frans Bekkerstraat k_2182003]
---

Deelgemeente Charlois, 17-01-2008